Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Taki do sprawdzania temp. potraw, zwykle mięs poddawanych obróbce termicznej (zwykle pieczenie)....

kipson, 18.08.2017 | czytaj dalej


Jakie garnki na lata? >

Ja polecam niemieckie garnki ELO. Odkryłam je jak przyjechałam do męża na...

Kami30, 18.08.2017 | czytaj dalej


Śledź pod futrem >

Jak to taki przepis "na bogato", dorzuciłabym tu jeszcze coś chrupiącego, na...

NickyBalboa, 17.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1946, wpisów: 29726
najnowszy wpis: 18.08.2017 12:28

Mamy 26976 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Książki kulinarne

FORUM kuchnia+ Pascal też dobry

Ela LISA

postów: 1956

19.05.2009 09:47

Moze to i prawda, w programach sa tylko migawki,podaja przepisy i czesc.A to co oni gotuja, laduje w smieciach.

snoozy

postów: 2419

15.05.2009 17:28

Wcale bym się nie zdziwił gdyby była to prawda

migotka333

postów: 1184

15.05.2009 17:11

snoozy napisał 14.05.2009 21:07:
Ciekawe co dostają goście Pascala na koniec programu
catering :-)

KATARZYNKA

postów: 760

15.05.2009 15:03

Mnie też właśnie o to chodziło. Może tyko dłubią w talerzach, a po skończeniu zdjęć fru - i jedzonko ląduje w koszu.

snoozy

postów: 2419

15.05.2009 14:43

To,że jedzą głodowe porcje to nic.Chłopaki napisali,że 80-90% nie jest do jedzenia.To mnie zastanawia

KATARZYNKA

postów: 760

15.05.2009 12:25

snoozy napisał 14.05.2009 21:07:
Ciekawe co dostają goście Pascala na koniec programu
Właśnie ciekawe co? Może to są osoby wiecznie odchudzające się, i tylko udają, że jedzą?

snoozy

postów: 2419

14.05.2009 21:07

Ciekawe co dostają goście Pascala na koniec programu

KATARZYNKA

postów: 760

14.05.2009 19:50

jacek1f napisał 14.05.2009 15:00:
a ja znam Bobka i jego plan:-) I Ewe... i klopoty z czestowniem ludzi, bo ekipa to wie, ze nie jadalne:-))
I tez go lubie bardzo, ale nie jadam!

:-))
Jaceńku, jak już napisałam w innym wątku, nie wiem czy on jest "jadalny" czy nie ale przeze mnie lubiany. Jacku, ale żeby tak w 100% do kosza, zawsze?

migotka333

postów: 1184

14.05.2009 17:51

Pascal na początku był fajny... a potem skiepścił się.

minutka

postów: 1250

14.05.2009 17:42

Tak, to niestety był Jego program - miał wtedy fazę na programy podyktowane smakami wypróbowanymi w podróżach. Nie oglądałam od tego czasu żadnego odcinka, więc nie wiem (i nawet nie chcę wiedzieć), co porabia teraz.

migotka333

postów: 1184

14.05.2009 17:40

minutka napisała 13.05.2009 20:32:
A ja wyleczyłam się z Pascala, gdy w którymś programie zaczął kroić do dania robaczywe podgrzybki. Kamera najechała tak blisko, że nie było żadnych wątpliwości. To był koszmar!
to się tu zdradziłaś... jak jakiś czas temu napisałaś, o programie gdzie gotujący dodał robaczywe grzybki... chodziło o Pascala :-D

tak to już jest (moim zdaniem) z tą telewizyjną kuchnią, rzadko kiedy nadaje się do jedzenia... a oni się zawsze tak zachwycają jakie to pyszne :-)

jacek1f

postów: 2296

14.05.2009 15:00

a ja znam Bobka i jego plan:-) I Ewe... i klopoty z czestowniem ludzi, bo ekipa to wie, ze nie jadalne:-))
I tez go lubie bardzo, ale nie jadam!

:-))

MarcinO

postów: 415

14.05.2009 13:26

rozmawiałem z osobą, która pracowała przy realizacji programu Pascala, więc informacje raczej z pierwszej ręki. O Robercie Makłowiczu się nie wypowiadam, bo nie wiem:) poza tym lubię gościa i mam słabość do jego "fuzji smaków".

snoozy

postów: 2419

14.05.2009 13:13

Żartujecie chłopaki.To aż tak źle?

jacek1f

postów: 2296

14.05.2009 12:57

Marcinie, to i tak ma lepszy wynik od Bobka Maklowicza:-))) Tam 100% to smieci....

MarcinO

postów: 415

14.05.2009 12:27

do Pascala mam stosunek ambiwalentny. Z jednej stron sentyment, bo kiedyś nawet miałem okazję razem z nim gotować, ale odkąd dowiedziałem się, że 80-90% potraw przez Niego przyrządzanych jest do wyrzucenia, to mi się słabo zrobiło:)

snoozy

postów: 2419

13.05.2009 22:34

Niestety jest to jeden z 3 programów kulinarnych dostepnych w TV naziemnej dlatego ma taka popularnośc.

Ela LISA

postów: 1956

13.05.2009 21:19

Dziwie sie ,ze jeszcze ten program robia.Nie znam w tej chwili,chetnych do jego ogladania.Kazdemu wyszedl nosem.

minutka

postów: 1250

13.05.2009 20:32

Ela LISA napisała 13.05.2009 12:10:
Przy botwinie w czekoladzie,wyleczylam sie z niego,i wiecej nie ogladam.
A ja wyleczyłam się z Pascala, gdy w którymś programie zaczął kroić do dania robaczywe podgrzybki. Kamera najechała tak blisko, że nie było żadnych wątpliwości. To był koszmar!

snoozy

postów: 2419

13.05.2009 15:27

koleś jest finansowany przez Knorra więc jest on wszędzie.Też za nim nie przepadam

KATARZYNKA

postów: 760

13.05.2009 13:23

Pascal jest jedna z niewielu osób które działają mi po prostu na nerwy. I te wszechobecne produkty Knorra...

Ela LISA

postów: 1956

13.05.2009 12:10

Pacala,kiedys chetnie ogladalam.Potem,zaczal wydziwiac.Przy botwinie w czekoladzie,wyleczylam sie z niego,i wiecej nie ogladam.Glodowe porcyjki,i takie na sile,ciagniecie programu,byle czym. A na poczatku,bylo nawet ciekawie.

enda

postów: 2

09.08.2007 12:49

Nie lubię Pascala, ale najgorszy jest jego udawany, francuski akcent. Nienawidzę tego jego "masha" zamiast masła!

kiwi

postów: 234

11.06.2007 00:58

Pascal z założenia miał być klonem Jamiego. Tylko nie każdy o tym wie. Nie każdy tez ma punkt odniesienia-nie każdy ma kuchnie tv

vespertinee

postów: 3

04.06.2007 12:35

Niegdys cenilam Pascala, ale odkad zaczęłam oglądać Jamiego Oliviera, poczułam że juz to gdzies bylo... Pascal przyjął metode Jamiego- luz, spontaniczność i smiechy z goścmi, tyko niestety nie do konca umie sie wyluzować. Moim zdaniem jest mało naturalnyw tym, co robi.

kiki

postów: 3

29.12.2006 17:56

Makłowicza cenię za wiedzę i pasję z jaką opowiada oraz naturalność, a z wychuchanego Pascala, który "masuje swoja cythyne", promuje produkty knorra, a zamiast smietany uzywa nedznych zamiennikow ramy - moge sie tylko smiac.

starygosciu

postów: 5

13.12.2006 21:59

robert to klasa gosc! dla mnie najlepszy polski program kulinarny w swietnych miejscach a do tego rewlacyjny gawedziarz koledzy kucharze pascal okrasa moaga sie schowac!

stock

postów: 1

25.11.2006 17:44

Mówicie Bobek to równy gość. Może tak może....kuchasz z niego marny. Pamiętam jak skompromitował się kiedy na tle bazaru Różyckiego nie potrafił poradzić sobie z tak prostym aczkolwiek reprezentatywnymi jak dla TEGO MIEJSCA - dankiem PYZAMI ZIEMNIACZANYMI. To był blamaż. Z niego wyłącznie trzeba się śmiać.

MaxRedaktor

postów: 174

13.11.2006 13:01

Ja wypróbowałem kilka przepisów Makłowicza, z kuchni węgierskiej, i bardzo mi smakowało. A co do estetyki - to wole zdecydowanie tę w jego wykonaniu niż kolejnego klona w kuchni. Przynajmniej nie jest nudny.

Kluska

postów: 27

10.11.2006 19:14

co to Bobkowe przebieranki?? nie spotkałam sie z tym :D on fajnie mówi z tego można sie pośmiac :D

papillon

postów: 7

10.11.2006 12:31

aa i jeszcze bawią mnie Bobkowe przebieranki!!! Zbytnik z Niego i smakosz a kucharzenie trza podpatrzyć kaj indziej!

papillon

postów: 7

10.11.2006 12:29

zgadzam się , ale to wspaniały gawędziarz , co do gotowania to pewnie i smacznie ale bez odkryć. :-)

Kluska

postów: 27

10.11.2006 11:12

Uważam że Pascal też jest dobry w gotowaniu. oczywiście niekóte jego przepisy są strasznie zawiłe i wyszukane, ale da się znaleźć coś na szybko i w bardzo prosty sposób np. słodko-ostra sałatka z kurczaka.
Nie bardzo natomiast przemawia do mnie Makłowicz. oczywiście bardzo go szanuję jako kucharza, ale nie podoba mi się czasem plener w jakim gotuje (np. strasznie brudny wagon kolejowy) wiadomo ze chodzi o efektywne wnętrze, ale chyba nie kosztem estetyki.