Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Taki do sprawdzania temp. potraw, zwykle mięs poddawanych obróbce termicznej (zwykle pieczenie)....

kipson, 18.08.2017 | czytaj dalej


Jakie garnki na lata? >

Ja polecam niemieckie garnki ELO. Odkryłam je jak przyjechałam do męża na...

Kami30, 18.08.2017 | czytaj dalej


Śledź pod futrem >

Jak to taki przepis "na bogato", dorzuciłabym tu jeszcze coś chrupiącego, na...

NickyBalboa, 17.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1946, wpisów: 29726
najnowszy wpis: 18.08.2017 12:28

Mamy 26979 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Papryczki chili w sloikach ? marynowane ?

MarcinO

postów: 415

16.08.2008 17:58

2 szklanki pokrojonych papryczek jalapeno (lub jak kto woli- wedle uznania, ja akurat używałem jalapeno)
4 marchewki pokrojone w krążki
2 listki laurowe
2 małe cebulki
1 szklanka destylowanego białego octu 6%
1 szklanka wody
1/2 łyżeczki soli (wedle uznania)
włożyć papryczki do dwóch półlitrowych słoików. Dodać pokrojona marchewkę, listek bobkowy i cebulkę to każdego słoika.

Wlej ocet, wodę i sol do garnka; zagotuj. Zalej wrzątkiem paprykę.

Zamknij słoiki i ostudź. Wstaw do lodówki, będą gotowe do spożycia po tygodniu.

Ja znam taki przepis, ale jeśli chcesz żeby zalewa była słodsza poeksperymentuj dodając cukru do zalewy.

Pozdrawiam

micro

postów: 3

16.08.2008 15:20

Witajcie :) , będąc w Szwecji , miałem okazje spróbować w/w papryczek były one w całości i w zalewie jak ogórki konserwowe , choć zalewa była słodsza , czy zna ktoś przepis na takie cudo ? czy może to zrobić jak ogórki nie mam pojęcia liczę na was ;)

pozdrawiam