Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

jakie meble do kuchni >

Najlepiej wybrac meble na wymiar, wtedy bedzie wszystko idealnie do siebie pasowac....

piotr_e, 18.10.2017 | czytaj dalej


co sieje na dzialce >

A co z przycinaniem drzewek owocowych? Niektórzy mówią, że najlepiej na jesień...

B.Sadowska80, 18.10.2017 | czytaj dalej


Produkty bez laktozy >

Sprawdźcie koniecznie na tej stronie, bo tam mają bardzo dużo produktów i...

B.Sadowska80, 18.10.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1974, wpisów: 29950
najnowszy wpis: 18.10.2017 23:07

Mamy 27173 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Kącik zdrowia

FORUM kuchnia+ oleje tłoczone na zimno

aleksandrace

postów: 18

03.08.2017 07:39

Czytałam gdzieś, że każdy mąka ma swoje właściwości. Najlepiej rozeznać się w temacie i wybrać kilka rodzajów, które będą nam odpowiadać w kuchni.

ela677

postów: 7

21.12.2016 15:31

Widzę, że nie tylko ja wprowadzam zmiany w kuchni. Też kupuję zdrowe oleje, tłoczone na zimno. A do tego znalazłam sporo innych ciekawych produktów sklepie http://www.guiltfree.pl/ .Teraz będę eksperymentować z mąką kokosową.

nefere222

postów: 6

23.11.2016 13:57

Ja szczególnie polecam olej lniany tłoczony na zimno. Jest delikatny, lecz znakomicie podbija smak potraw. Używam go do sałatek i deserów, np. w połączeniu z sokiem z cytryny. Ciekawostką jest to, że świetnie nadaje się także do używania jako maseczka na włosy, bo znakomicie je nawilża :) W kuchni używam oleju lnianego wyłącznie na zimno. Poza tym na buteleczce widnieje informacja, że produktu nie można używać do smażenia.

makalakta

postów: 6

23.11.2016 13:17

A ja się w końcu zdecydowałam i kupiłam swoja prase do tłoczenia Yoda. Wszystkie te sklepowe oleje wydają mi się trochę mało wiarygodne.

Zuza27

postów: 2

26.04.2016 23:31

Popieram talie Również korzystam z oleju tej firmy (http://magvita.pl/41-olej-kokosowy-banaban) Bardzo upodobałam sobie smak potrawy jaki uzyskuję po dodaniu tego oleju, a w dodatku jest dobry dla mojego zdrowia więc przyjemne z pożytecznym :)

Fiola

postów: 9

16.04.2016 21:23

Są różne typy olei tłoczonych na zimno i niektóre można stosować do dań gorących. Takim olejem jest OLEJ KOKOSOWY BANABAN Extra Virgin, który idealnie nadaje się do gotowania dań takich jak curry, gulasze, itd, które zamaskują aromat kokosa. Olej ten ma również wiele innych zastosowań i możecie to sprawdzić http://magvita.pl/41-olej-kokosowy-banaban Oleje extra virgin są rewelacyjne, bo nadają się do kuchni i jako kosmetyki.

talia1989

postów: 14

14.12.2015 15:20

Wczoraj byłam na targach zywności i dostałam ulotkę o olejach tłoczonych na zimno. Było w nich że moża je wykorzystywać do sałatek, na kanapki, ale nic o smażeniu. I wlasnie nie wiem, czy warto je tracić na smażenie. Podobno pod wpływem temperatury tracą swoje właściwości.

makalakta

postów: 6

17.11.2015 17:29

Postanowiłam założyć nowy wątek odnośnie olei tłoczonych na zimno. Ostatnio w szale bycie eko dużo czytałam o olejech tłoczonych na zimno. Jakie oleje najlepiej wykorzystywać i do czego. Czy na takich olejach można smażyć i też będzie to zdrowe?