Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

jakie meble do kuchni >

Najlepiej wybrac meble na wymiar, wtedy bedzie wszystko idealnie do siebie pasowac....

piotr_e, 18.10.2017 | czytaj dalej


co sieje na dzialce >

A co z przycinaniem drzewek owocowych? Niektórzy mówią, że najlepiej na jesień...

B.Sadowska80, 18.10.2017 | czytaj dalej


Produkty bez laktozy >

Sprawdźcie koniecznie na tej stronie, bo tam mają bardzo dużo produktów i...

B.Sadowska80, 18.10.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1974, wpisów: 29950
najnowszy wpis: 18.10.2017 23:07

Mamy 27173 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Produkty poszukiwane

FORUM kuchnia+ Ocet ryżowy GOLDEN MOUNTAIN

Karol_1980

postów: 11

15.11.2012 20:37

Witam,
Mam taki problem:
Ja i moi znajomi bardzo dawno temu odkryliśmy tani zamiennik japońskiego octu:
Ocet ryżowy GOLDEN MOUNTAIN

Po odpowiednim sporządzeniu z niego zaprawy wychodzi znakomite sushi.
Od jakiegoś czasu w internecie "pewna firma" twierdzi, że absolutnie ocet ten nie nadaje się do sushi i że ludzie równie dobrze mogą kupić sobie ocet polski za 2 zł.

Oczywiście sprawdziliśmy to i jest to kompletną bzdurą, nie da się użyć do sushi zwykłego polskiego octu!!!

Czytając ich tekst, po chwili nasuwa się oczywiste pytanie: Skoro polski ocet za dwa zł to to samo co ocet ryżowy Golden Mountain, to czemu ta sama firma nie sprzedaje polskiego octu, tylko ocet ryżowy Golden Mountain 980ml po 9,5zł !!! ???

Wczytując się dalej w ich tekst można dostrzec, że reklamują w nim marki octów, których są jednymi z głównych dystrybutorów w Polsce!!!

Tak więc reasumując według nas jest to wszystko trochę bardzooo naciągane.
Skoro dobre sushi wychodzi z taniego octu ryżowego Golden Mountain to dlaczego mamy kupować drogie octy, których ceny dochodzą nawet do 20zł za 300ml !!!???