Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Jest co najmniej kilka opcji. Do domu spokojnie wystarczy sonda na 1.5m...

beks, 23.08.2017 | czytaj dalej


jakie meble do kuchni >

Ja zawsze uważałem meble na wymaiar za zbyt duży wydatek. Moim skromnym...

misio12312, 23.08.2017 | czytaj dalej


pozyczki online >

Ja polecam [url=https://aasadlabiznesu.pl/]pożyczka przez internet[/url] skorzystałam z niej miesiąc temu, Aby otrzymać...

kosmag91, 22.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1947, wpisów: 29737
najnowszy wpis: 23.08.2017 13:04

Mamy 26987 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Nieskomplikowane, a efektowne

alicka

postów: 134

23.10.2007 16:40

jabłka z piekrnika to fajny pomysł dobrze jest wypróbowć różne odminy jabłek (różnie się zachowują w piekrniku i inczej smakują), ostatnio jadłam pieczony schab z kwaśnymi jabłkami,pięknie pachnie i dobrze smakuje

jacek1f

postów: 2296

22.10.2007 20:50

:-) akurat z jabłkiem, żeby sięnie rozpadło, to delikatnie drążymy..
Nie jak do cukru i żurawin - pieczone.
Ale tylko troche więcej - 2 ray jak po gniazdku.

kiwi

postów: 234

22.10.2007 20:30

Chenia napisała 22.10.2007 20:14:
kiwi dodałabyś tuńczyka z puszki?
Pewnie! Ale ja do wszystkiego lubię dodać tuńczyka wiec bierz na to poprawkę;>

Chenia

postów: 459

22.10.2007 20:14

kiwi dodałabyś tuńczyka z puszki?

Chenia

postów: 459

22.10.2007 20:13

Wiecie, szkoda, że tu nie można dołączyć zdjęcia. Chętnie zobaczyłabym jak coś takiego wygląda... jabłko wydrążyć na maksa, czy trochę owocka zostawić po brzegach np.

jacek1f

postów: 2296

22.10.2007 19:20

to jabłko wśród warzywek w miksie na blkasze - to fajny pomysł!

marieta5

postów: 495

22.10.2007 15:19

Mozaika - robię tak samo tylko z serkiem jeszcze na wierzchu... Mmm, pychota:)))

kiwi

postów: 234

22.10.2007 12:23

jacek1f napisał 22.10.2007 11:29:
Tylko dodam, ze opcją dla bezmiesnych ludzi jest oczywiscie ryz, zioła, śrdoki drążonych warzyw, przesmazona cebula i czosnek - i tez będzie wspaniałe nadzienie - nawet bez miesa.
I pieczarki, nawet tunczyk, ser na wierzch, mniam:)

jacek1f

postów: 2296

22.10.2007 11:29

Tylko dodam, ze opcją dla bezmiesnych ludzi jest oczywiscie ryz, zioła, śrdoki drążonych warzyw, przesmazona cebula i czosnek - i tez będzie wspaniałe nadzienie - nawet bez miesa.

mozaika

postów: 58

20.10.2007 22:48

danko na koleżeńskie party :)
Mięskiem, przygotowanym tak jak na gołąbki nadziewamy: nieduże kabaczki, patisony lub cukinie, pomidory, cebule, paprykę, ziemniaczki i jabłka (wszystkiego po trochu) Nadziane warzywa układamy na blasze, dbając o to, żeby układ był efektowny kolorystycznie i pieczemy. Podajemy na blasze, na której się piekły. Do tego świeże pieczywko i czerwone winko.
Uwaga - jeśli użtwamy ziemniaków, to dobrze je przedtem chwilę obgotować, bo pieką się dłużej niż inne warzywa.