Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Taki do sprawdzania temp. potraw, zwykle mięs poddawanych obróbce termicznej (zwykle pieczenie)....

kipson, 18.08.2017 | czytaj dalej


Jakie garnki na lata? >

Ja polecam niemieckie garnki ELO. Odkryłam je jak przyjechałam do męża na...

Kami30, 18.08.2017 | czytaj dalej


Śledź pod futrem >

Jak to taki przepis "na bogato", dorzuciłabym tu jeszcze coś chrupiącego, na...

NickyBalboa, 17.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1946, wpisów: 29726
najnowszy wpis: 18.08.2017 12:28

Mamy 26977 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ nie drogie pączki

PizzeriaZuzola.pl

postów: 90

25.11.2015 14:34

Akurat co do pieczenia pączków,to trzeba mieć doświadczenie i dobrać odpowiednie proporcje,to wbrew pozorom nie jest takie proste. Co do kupna to ja ostatnio widziałam takie nawet po 5zł wiec bardzo drogo.

rzviro

postów: 212

23.11.2015 18:06

@Justa1988 Jeśli chcę szybkie "pączkowate", robię ciasto takie, jak na racuchy, ale bardzo gęste i bez jajek ( to nie żart ). Takie, że prawie nie da rady tego mieszać ;-) Czekam, aż wyrośnie, robię z tego coś na kształt pączka lub ( jak nie chce mi się w to bawić ) nakładam łychą. Smażę w głębokim tłuszczu. Dodatki - wedle uznania. "Trzymają" się kilka dni bez większego problemu, ale rzadko tyle wytrzymują, bo znikają zazwyczaj do następnego dnia.... Proporcji składników nie podam, bo robię "na oko" pełny pięciolitrowy gar.

jamb01

postów: 11

23.11.2015 13:46

a są drogie pączki? pytam serio, bo cena jaką widuję to jakieś 1,5 zł czyli żaden majątek

Emanuelle

postów: 1

23.11.2015 12:11

Ważna jest tu mąka:) najlepiej 480 - nadaje się do pieczenia. Ważne, żeby była "czysta" bez żadnych spulchniaczy i polepszaczy. Polecam Mąkę Pszenną Tradycyjną z młyna Szadek.

Justa1988

postów: 75

23.11.2015 11:23

chciałabym zrobić pączki - ma ktoś sprawdzony i niedrogi przepis na pączki? Tylko, żeby były one dobre, bo robiłam kiedyś to na drugi dzień były twarde nie smaczne..tylko sprawdzone przepisy