DAVID W EUROPIE 4

ostatnio na forum >>

Sałatka na imieniny >

Ja natomiast uwielbiam brokuły w każdej postaci, a tak poza tym, jeżeli...

SerafinEwa, 28.08.2016 | czytaj dalej


kawa po mojemu >

z Tym ekspresem to się zgodzę -każda kawa smakuje o niebo lepiej...

Lubisia, 27.08.2016 | czytaj dalej


Garnki dla teściowej >

Nie wiem - może coś z tefala? NIe wiem jak garnki, bo...

Lubisia, 27.08.2016 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1816, wpisów: 28531
najnowszy wpis: 28.08.2016 11:54

Mamy 25381 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Kącik zdrowia

FORUM kuchnia+ mrożenie zamarynowanego surowego mięsa

magdafras

postów: 12

24.10.2014 11:34

no mrożone i zamarynowane brzmi w porządku tylko potem strasznie długo się czeka aż rozmarznie...no i jest jakieś takie inne w obróbce..

kasia25

postów: 5

24.05.2014 20:58

ale nie ma to jak mięso świeże

Reyna

postów: 9

17.12.2012 19:28

Też takie mięso zamrażam i jest z nim wszystko w porządku :) Także bez obaw.

kamilsakalus

postów: 29

22.06.2012 15:35

czosnkowi nic się nie stanie od mrożenia. Czosnek robi się gorzki wtedy, jak go wrzucisz na patelnię i za długo będziesz smażył. Wtedy jest niejadalny.

osid

postów: 53

22.06.2012 14:05

dziękuję za odpowiedź, ale zastanawiam się jeszcze czy czosnek nie zgorzknieje od mrożenia ?? bo gdzieś czytałem że czosnku się nie mrozi, ma ktoś z was jakies doświadczenia ?
cebulę to można bo jest nawet składnikiem wielu mrożonych mieszanek warzywnych

post edytowany 1 raz, ostatnio 22.06.2012 14:08

Ronja

postów: 1

22.06.2012 13:47

Jak najbardziej,mrożenie zamarynowanego mięsa doskonale się sprawdza,jest potem bardzo kruche i aromatyczne.Najlepiej rozmrażać powoli w lodówce.

osid

postów: 53

22.06.2012 13:15

Witam
czy ktoś z was mroził kiedykolwiek zamarynowane surowe mięso ?? zastanawiam się czy można np. zamarynować karkówkę wieprzową lub jakieś inne mięso z cebulą, czosnkiem świeżym, przyprawami, oliwą, a później to zamrozić ?! nigdy tak nie robiłem i zawsze używam świeżego mięsa, pytam bo planuję grila na dużą liczbę osób i jeśli dałoby się przygotować mięsiwo i zamrozić np. w weekend tydzień wcześniej a potem tylko wyjąć i odmrozić już zamarynowane to zaoszczędziłbym sporo czasu, zakładając że np. marynuję w piątek wieczorem a w sobotę wieczorem mrożę, tak żeby przez ten 1 dzień przeszło aromatem marynaty
z góry dziękuję za odpowiedzi
pozdrawiam