Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Taki do sprawdzania temp. potraw, zwykle mięs poddawanych obróbce termicznej (zwykle pieczenie)....

kipson, 18.08.2017 | czytaj dalej


Jakie garnki na lata? >

Ja polecam niemieckie garnki ELO. Odkryłam je jak przyjechałam do męża na...

Kami30, 18.08.2017 | czytaj dalej


Śledź pod futrem >

Jak to taki przepis "na bogato", dorzuciłabym tu jeszcze coś chrupiącego, na...

NickyBalboa, 17.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1946, wpisów: 29726
najnowszy wpis: 18.08.2017 12:28

Mamy 26978 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Posiej i zbierz

FORUM kuchnia+ mrożenie szpinaku

hussel

postów: 6

24.01.2012 09:21

A'propos tego szpinaku to ja go nie blanszuję i mi nie ciemnieje

gosia63

postów: 18

08.11.2011 20:03

Nasiona kupiłam w OBI, polecam, uprawa bardzo łatwa.

kamil

postów: 283

08.11.2011 09:40

a tego buraka gdzie kupić?

gosia63

postów: 18

24.10.2009 17:29

Dlaczego szpinak do mrożenia ciemnieje?Niestety część liści po blanszowaniu przybiera ciemny kolor chociaż wkładam go zaraz do zimnej wody. Może blanszowanie jest niepotrzebne? I jeszcze jedna sprawa- polecam burak liściowy,jest o wiele smaczniejszy od typowego szpinaku, liście są olbrzymie, jadalny jest również rdzeń , (chociaż ten niespecjalnie odpowiada moim kubkom smakowym bo ma posmak surowego buraka). Ale liście pyszne ,uprawa prosta , więc polecam!