Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Taki do sprawdzania temp. potraw, zwykle mięs poddawanych obróbce termicznej (zwykle pieczenie)....

kipson, 18.08.2017 | czytaj dalej


Jakie garnki na lata? >

Ja polecam niemieckie garnki ELO. Odkryłam je jak przyjechałam do męża na...

Kami30, 18.08.2017 | czytaj dalej


Śledź pod futrem >

Jak to taki przepis "na bogato", dorzuciłabym tu jeszcze coś chrupiącego, na...

NickyBalboa, 17.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1946, wpisów: 29726
najnowszy wpis: 18.08.2017 12:28

Mamy 26977 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Może ktoś pomoże - krem z serc palmowych.

Depek

postów: 2

02.06.2009 11:03

OK.Dzięki za odpowiedzi.Jak zrobię to napiszę co z tego wyszło:)

Ela LISA

postów: 1956

30.05.2009 22:55

Nie mam pojecia,ale zrob tak jak pisze Jacek f.
Jadlam serca palm we francji,tylko tam sie z nimi spotkalam.Byly w formie salatki,po jednej stronie polmiska pomidou pokrojone, po drugiej serca palm z puszki lub sloika w kawalkach. Wszystko posolone, pokropione octem winnym,polane oliwa i posypane siekana natka.Bardzo czesto to jadlam.Ale tylko tak.W sloikach jest tez przeciez krem ze szparagow,byl nawet nascie lat temu.Robilam z tego zupe na rosole.Nie bylo mozna dostac szparagow tak jak teraz.

jacek1f

postów: 2296

29.05.2009 19:14

no ale wlasnie miksujesz serca na zupe, a krem to po prostu juz kolejny krok - z niego zupe rob spokojnie.:-)

Albo uzyj kremu jako podsawy do dipow na zimno - dopraw dodaj limonke, chili i do smaku co chcesz i do pieczywa uzywaj...

Pomysl o nich jak o miksie z awokado, albo z karczochow, albo... no cos takiego:-)

Depek

postów: 2

29.05.2009 17:53

Witam serdecznie.Może ktoś będzie mógł mi pomóc.Mam słoik kremu(pasty) z serc palmowych.Nie mogę znaleźć żadnego przepisu który podpowiedziałby mi jak to wykorzystać.Jedyne co znalazłem to zupa ale z całych serc a nie kremu.