Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Taki do sprawdzania temp. potraw, zwykle mięs poddawanych obróbce termicznej (zwykle pieczenie)....

kipson, 18.08.2017 | czytaj dalej


Jakie garnki na lata? >

Ja polecam niemieckie garnki ELO. Odkryłam je jak przyjechałam do męża na...

Kami30, 18.08.2017 | czytaj dalej


Śledź pod futrem >

Jak to taki przepis "na bogato", dorzuciłabym tu jeszcze coś chrupiącego, na...

NickyBalboa, 17.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1946, wpisów: 29726
najnowszy wpis: 18.08.2017 12:28

Mamy 26979 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Mięsa egzotyczne

ankaszym

postów: 80

19.02.2016 15:12

To jest BUSHMEET! I o ile wiem to w Polsce nie jest legalne

PizzeriaZuzola.pl

postów: 90

19.01.2016 16:10

Mięso egzotyczne też trzeba lubić i mieć do niego przekonanie,ja n nie wyobrażam sobie jeść mięsa z krokodyla czy węża,to ponad moje siły...

www.PizzeriaZuzola.pl

rzviro

postów: 212

06.11.2015 12:48

Mogą być, np.: krokodyl, kangur, struś, gazela czy zebra?

egzotyka

postów: 2

05.11.2015 21:18

To chyba za egzotykę uważasz dziczyznę albo kurczaka zagrodowego.

Nikt w Polsce nie zajmuje się na dużą skalę mięsem egzotycznym, jak wagyu czy springboki.

rzviro

postów: 212

04.11.2015 02:07

Chyba coś ci to mięsko zaszkodziło..... Mogę podać kilka firm w Polsce zajmujących się tym tematem. Zanim następnym razem się ośmieszysz - sprawdź

egzotyka

postów: 2

03.11.2015 22:38

Witajcie, ostatnio zacząłem się interesować mięsem egzotycznym i stałem się wyłącznym dystrybutorem mięs z całego świata na terenie Polski - grzegorz(at)egzotycznemiesa.pl
Oto, co można zrobić z jednego z moich produktów:
Gulasz z Zebry
Składniki:
500g mięsa zebry, 1 łyżka stołowa mąki, 300g obranych pomidorów, duża szczypta ziół, sól i pieprz, Szczypta soli selerowej, 3 łyżki stołowe oleju, 1 duża cebula, szczypta papryki, 1 szklanka bulionu,

post edytowany 2 razy, ostatnio 03.11.2015 22:41