Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Taki do sprawdzania temp. potraw, zwykle mięs poddawanych obróbce termicznej (zwykle pieczenie)....

kipson, 18.08.2017 | czytaj dalej


Jakie garnki na lata? >

Ja polecam niemieckie garnki ELO. Odkryłam je jak przyjechałam do męża na...

Kami30, 18.08.2017 | czytaj dalej


Śledź pod futrem >

Jak to taki przepis "na bogato", dorzuciłabym tu jeszcze coś chrupiącego, na...

NickyBalboa, 17.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1946, wpisów: 29726
najnowszy wpis: 18.08.2017 12:28

Mamy 26979 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Ulubione restauracje, puby, kawiarnie

FORUM kuchnia+ Malże św. Jakuba w Warszawie

marghe

postów: 356

26.05.2011 11:08

Restauracja La Table też je ma w menu.
Nie wiem jak smakują, bo jadłam co innego :)

johny_jon

postów: 5

17.05.2011 11:03

Pieczone małże św. Jakuba jadłem w znakomitej włoskiej restauracji San Lorenzo. Porcja kosztowała 49 zł i naprawdę były świetne.

Brandetta

postów: 4

28.03.2011 22:33

Oh świetna informacja z tym sklepem na Wiktorskiej, muszę się tam wybrać :)

Matyldap

postów: 18

03.03.2011 13:29

ja generalnie też nie znam knajpy gdzie je podają. Jednak znam genialny sklep rybny gdzie można kupić wielkie piękne przegrzebki. Znajduje się on na rogu ul. Puławskiej z Wiktorską. Jak już tam będziesz to polecam kupić chociaż wędzoną makrelę, niebo w gębie. Mogę za ten rybny ręczyć własną głową :)

jacek1f

postów: 2296

18.01.2011 22:13

a gdzie moga byc znawcy w PL?!
Kupuje czesto swieze w Bomi w czwartki po przy;ocie z Fr. Pewnie 2-3 dni.
Najlepiej smakuja w domu na masle lub oliwe oproszone sla i pieprzem, z patelni po 1-1,5 minuty smazone.
i tyle.

Rozmarynka

postów: 2

18.01.2011 18:03

Mam proste pytanie do znawców. Gdzie faktycznie smakują najwyborniej??