Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Taki do sprawdzania temp. potraw, zwykle mięs poddawanych obróbce termicznej (zwykle pieczenie)....

kipson, 18.08.2017 | czytaj dalej


Jakie garnki na lata? >

Ja polecam niemieckie garnki ELO. Odkryłam je jak przyjechałam do męża na...

Kami30, 18.08.2017 | czytaj dalej


Śledź pod futrem >

Jak to taki przepis "na bogato", dorzuciłabym tu jeszcze coś chrupiącego, na...

NickyBalboa, 17.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1946, wpisów: 29726
najnowszy wpis: 18.08.2017 12:28

Mamy 26977 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Produkty poszukiwane

FORUM kuchnia+ Mąki włoskie

jacek1f

postów: 2296

31.10.2007 08:17

Re: Kupiłam włoską mąkę
linn_linn 30.01.05, 12:03 zarchiwizowany
00 to zwykla pszenna.
Do ciast tez ma oznaczenie 00, ale z dopiskiem "per
dolci".
0 to ta do pizzy / takze chleb, focacce, panzerotti i inne wypieki

gaga

postów: 5

30.10.2007 20:39

Witam, przywiozłam z Włoch mąki oznaczone symbolem 0 i 00, z tego co wiem to ta OO to cos jak nasza poznańska, nadaje sie do zrobienia pizzy tak? a co z mąka 0? Prosze o pomoc, pozdrawim serdecznie :)