Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Taki do sprawdzania temp. potraw, zwykle mięs poddawanych obróbce termicznej (zwykle pieczenie)....

kipson, 18.08.2017 | czytaj dalej


Jakie garnki na lata? >

Ja polecam niemieckie garnki ELO. Odkryłam je jak przyjechałam do męża na...

Kami30, 18.08.2017 | czytaj dalej


Śledź pod futrem >

Jak to taki przepis "na bogato", dorzuciłabym tu jeszcze coś chrupiącego, na...

NickyBalboa, 17.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1946, wpisów: 29726
najnowszy wpis: 18.08.2017 12:28

Mamy 26978 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ makaron z pestkami slonecznika

Gama

postów: 1

17.12.2006 20:43

Pestki słonecznika uprażyć na jasnobrązowy kolor. gdy wystygną zmielić w młynku. Zostawić garsteczkę na ozdobę. Do dużej miski wlać 2-3 łyżki oliwy wsypać zmielone pestki, posolić i dodać łyżeczkę przyprawy prowansalskiej. Pokroić kilka plasterków szynki. Ugotować makaron rurki, który niezbyt mocno odcedzamy. Makaron ląduje w misce. Mieszamy go z sosem i posypujemy szynką i całymi pestkami. Dobry na ciepło, pyszny na zimno ale najlepszy na drugi dzień.