Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Jadalnio-kuchnia i stół >

KrystynkA, powiem Ci, że drewno też może być luksusem i też może...

Jagoda39, 16.08.2017 | czytaj dalej


dieta bezglutenowa >

Czy nie jeść glutenu, to powinien być wniosek alergologa, albo dietetyka. Ja...

maniotek, 14.08.2017 | czytaj dalej


Marki sprzetu kuchennego >

ciekawe rzeczy można znaleźć też na www.galerialucznik.pl nie wiem czy znacie, ale...

basiaczek, 14.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1944, wpisów: 29721
najnowszy wpis: 16.08.2017 00:38

Mamy 26973 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Produkty poszukiwane

FORUM kuchnia+ Mąka Wondra

sayonara

postów: 1

07.10.2008 12:57

też słyszałam jak J. Pepin użył słowa mąka ryżowa. To pewnie to?

riolcia

postów: 14

06.05.2008 11:36

Mąkę Wondra (to chyba od nazwy producenta) można nazwac mąką instant czyli łatwo rozpuszczającą się w ciepłych i zimnych płynach. Używa się jej jako szybkiego zagęszczenia bez grudek. Poszukaj w Kuchniach Świata - oni mają wszystko ;o)

Majorka

postów: 23

25.01.2008 22:17

Witam, w przepisie Jacquesa Pepin na kurczaka z czosnkiem występuje mąka Wondra. Jacques Pepin w 7 odcinku swojego programu Szybkie gotowanie powiedział, jakiej innej mąki można użyć zamiast, ale niestety zapomniałam. Czy ktoś może wie? Coś mi chodzi po głowie, że to mąka ryżowa. Gdzie można ją kupić?

post edytowany 1 raz, ostatnio 31.01.2008 23:55