Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Oryginalne menu w restauracji >

A my lubimy się wybrać raz na jakiś czas do dobrej resturacji,...

zdrowitka, 17.10.2017 | czytaj dalej


365 obiadów Mariety Mareckiej 2 >

Moim zdaniem programy na kanale się poprawiły. Nie jest tak jak pisza...

Katulla, 16.10.2017 | czytaj dalej


Błąd >

Cześć. Przez straszny błąd lekarzy moje zdrowie podupadło. Kompletnie nie wiem co...

mądraala, 16.10.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1973, wpisów: 29940
najnowszy wpis: 17.10.2017 07:50

Mamy 27168 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Łosoś na placuszkach

MarcinO

postów: 415

17.12.2008 11:54

ja też często się parzę na łososiu wędzonym. Zdarza się często, że firmy nie trzymają standardów i raz ryba jest dobra, a raz tragiczna. Jak już znajdziesz dobrą firmę to owiń plastrami łososia serek Almette chrzanowy i skrop sokiem z cytryny. Proste, tanie, szybkie i smaczne przede wszystkim.

Chenia

postów: 459

15.12.2008 11:52

A propos,
czy macie jakiegoś wypróbowanego łososia wędzonego - firma, marka? Kilka razy się sparzyłam i mam teraz stracha przez zakupem.

Chenia

postów: 459

15.12.2008 11:49

Wygląda smakowicie...

mini1

postów: 1

25.10.2008 00:30

pychaaaa !!!!

malgorzata27

postów: 4

24.10.2008 21:18

Nie probowalam,ale to moze bys smaczne,ja zamiast smietany wzielabym majonez,ale to tylko taka moja fantazja....

tomuniek

postów: 2

27.08.2008 13:39

Czekam na opinie :)

tomuniek

postów: 2

27.08.2008 13:37

Składniki:

Ziemniak wielkosci pięści
Jajko
Sól, pieprz

Olej do smażenia

Śmietana 18% / Jogurt naturalny
5 oliwek czarnych

100g łososia wędzonego na zimno w ~3 plastrach

Sposób przygotowania:

Robimy placuszki ziemniaczane; ziemniaka trzemy na grubej tarce, wbijamy jajko, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej, formujemy 3 placuszki które smażymy.

Gorące, rumiane placuszki układamy na tależu i przekładamy plastrami łososia. Obok robimy kleks ze śmietany lub jogurtu i na nim układamy czarne oliwki. Jeszcze tylko ćwiarteczka cytryny i gotowe.