Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Taki do sprawdzania temp. potraw, zwykle mięs poddawanych obróbce termicznej (zwykle pieczenie)....

kipson, 18.08.2017 | czytaj dalej


Jakie garnki na lata? >

Ja polecam niemieckie garnki ELO. Odkryłam je jak przyjechałam do męża na...

Kami30, 18.08.2017 | czytaj dalej


Śledź pod futrem >

Jak to taki przepis "na bogato", dorzuciłabym tu jeszcze coś chrupiącego, na...

NickyBalboa, 17.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1946, wpisów: 29726
najnowszy wpis: 18.08.2017 12:28

Mamy 26977 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ KURCZAK W PESTO NA SAŁACIE LODOWEJ

starygosciu

postów: 5

13.12.2006 21:27

Danie bomba! Faktycznie lekkie i rozplywa sie w ustach! Polecam wszystkim! StaryG!

kaha

postów: 2

13.12.2006 21:20

Zaczynamy przygotowanie dania od zamarynowania piersi z kurczaka, pokrojonych w niezbyt grubą kostkę. Marynatę należy przygotować z oliwy, octu balsamicznego, zgniecionego czosnku, dodając sól, pieprz, paprykę, zgniecione nasiona kolendry i zioła wg uznania. Po mniej więcej godzinie marynowania w lodówce wrzucamy mięso na gorącą oliwę, obsmażamy szybko z wszystkich stron (wystarczy kilka minut, żeby było soczyste) i dodajemy słoiczek "pesto genovese". Podgrezwamy i serwujemy ciepłe na sałacie lodowej.
Z kieliszkiem białego wina to świetna przystawka, a w większej ilości bardzo fajne danie główne na leciutką kolację.
|Smacznego!