Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Szykuj się o depilacji laserowej pod okiem speca >

Przy atopowym zapaleniu skóry można?http://notariusz-guckler.pl/

justdobosz21, 17.10.2017 | czytaj dalej


Witam >

Witam miło tych zarejestrowanych i niezarejestrowanych.

jagodka8, 17.10.2017 | czytaj dalej


Czy grzyby mają wartości odżywcze? >

Większości można się spotkać z opiniami, że nie mają, ale ostatnio widziałam...

Katitcu, 17.10.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1974, wpisów: 29947
najnowszy wpis: 17.10.2017 17:30

Mamy 27172 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ KURCZAK W PESTO NA SAŁACIE LODOWEJ

starygosciu

postów: 5

13.12.2006 21:27

Danie bomba! Faktycznie lekkie i rozplywa sie w ustach! Polecam wszystkim! StaryG!

kaha

postów: 2

13.12.2006 21:20

Zaczynamy przygotowanie dania od zamarynowania piersi z kurczaka, pokrojonych w niezbyt grubą kostkę. Marynatę należy przygotować z oliwy, octu balsamicznego, zgniecionego czosnku, dodając sól, pieprz, paprykę, zgniecione nasiona kolendry i zioła wg uznania. Po mniej więcej godzinie marynowania w lodówce wrzucamy mięso na gorącą oliwę, obsmażamy szybko z wszystkich stron (wystarczy kilka minut, żeby było soczyste) i dodajemy słoiczek "pesto genovese". Podgrezwamy i serwujemy ciepłe na sałacie lodowej.
Z kieliszkiem białego wina to świetna przystawka, a w większej ilości bardzo fajne danie główne na leciutką kolację.
|Smacznego!