#AKCJAIMPROWIZACJA Akcja Improwizacja LURPAK

ostatnio na forum >>

Piwo >

Jakie piwo polecacie? Na co zwracacie uwage podczas kupowania piwa? http://www.podpiwek.kto-to-jest.pl/

c4717137@trbvn.com, 24.06.2016 | czytaj dalej


za dużo >

Zgadzam sie:P

MarzenkaH, 24.06.2016 | czytaj dalej


termomix >

Cięgle słyszę superlatywy o tym sprzęcie. Chyba warto w końcu zainwestować :)

MarzenkaH, 24.06.2016 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1779, wpisów: 28324
najnowszy wpis: 24.06.2016 14:45

Mamy 25134 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Kurczak w ciescie POMOCY !!!

martaskrzypczak

postów: 1

28.02.2011 14:13

Taki wielki kawałek kurczaka jest pewnie usmażony z ciastem naleśnikowym w głębokim tłuszczu, a potem jeszcze pieczony w piekarniku, żeby doszedł wewnątrz. Nie trzeba na to konkretnego przepisu. Z tego co wiem Chińczycy używają dużo glutaminianu sodu, dlatego wszystko tak super smakuje. Jak chcesz to spróbuj, ja wolę bez :)

kamil

postów: 283

27.02.2011 22:07

jaccooll napisała 25.02.2011 15:45:
Dzieki za odp. ale przypominam ze to nie byly kawalki kurczaka lub piersi. To cos ( filet z kurczaka albo z indyka ) bylo zapiekane w calosci a potem pokrojone.Kamil wiem ze tych przepisow Co ty podales jest mnóstwo w necie ale znajdz ten odpowiedni który bedzie odpowiadal mojemu opisowi :)
przyjacielu, to co podałeś w opisie to po prostu kurczak w cieście obsypany sezamem. Trochę mało, by ustalić metodę jego robienia. Bo to jest na bank kurczak w cieście z przyprawami i sezamem. I tu się zaczyna zabawa. Jakimi przyprawami? Czy przyprawiane mięso czy ciasto, czy sezame podprażany czy nie?
Nie da się w ten sposób odtworzyć przepisu. Ja wiem, że to za zabrzmi banalnie, ale nie ma innego sposobu, niż próbować samemu różnych kombinacji i dojść do sukcesu.
Ja jako nastolatek w ten sposób dochodziłem do smaku kurczaka w panierce z KFC. Dzisiaj uważam to za syf, bo moim zdaniem panierka wszelka zabija smak. Ale udało mi się, bo trafiłem w końcu na odpowiednią mieszankę przypraw, a smak miały prawie taki, jak w kurczakowni.

jaccooll

postów: 2

25.02.2011 15:45

Dzieki za odp. ale przypominam ze to nie byly kawalki kurczaka lub piersi. To cos ( filet z kurczaka albo z indyka ) bylo zapiekane w calosci a potem pokrojone.Kamil wiem ze tych przepisow Co ty podales jest mnóstwo w necie ale znajdz ten odpowiedni który bedzie odpowiadal mojemu opisowi :)

sylwi28

postów: 1

18.02.2011 10:44

ja robię ciasto na naleśniki tylko geste i mocze w nim Kuczaka potem posypuje sezamem i smażę w głębokim oleju

kamil

postów: 283

18.02.2011 10:41

jaccooll napisała 16.02.2011 18:10:
Witam wszystkich, mam problem, jadłam ostatnio kurczaka ( pewnie był to filet z kurczaka lub indyka ) u chińczyka w panierce ale raczej to było ciasto posypane sezamem i nigdzie nie mogę znalezć przepisu czy ktoś jest w stanie mi pomóc, proszę o przepis ew. link. Serdecznie dziękuje.
pelno tego w necie. Najprościej zrobić po prostu lejące się ciasto na naleśniki, ale nie z proszkiem do pieczenia, tylko z drożdżami. I połowę wody zastąpić piwem. Maczasz po prostu kawałki z takim cieście, doprawionym tak jak lubisz i smażysz w głębokim tłuszczu.

jaccooll

postów: 2

16.02.2011 18:10

Witam wszystkich, mam problem, jadłam ostatnio kurczaka ( pewnie był to filet z kurczaka lub indyka ) u chińczyka w panierce ale raczej to było ciasto posypane sezamem i nigdzie nie mogę znalezć przepisu czy ktoś jest w stanie mi pomóc, proszę o przepis ew. link. Serdecznie dziękuje.