Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

pozyczki online >

Ja polecam [url=https://aasadlabiznesu.pl/]pożyczka przez internet[/url] skorzystałam z niej miesiąc temu, Aby otrzymać...

kosmag91, 22.08.2017 | czytaj dalej


Diety >

Zastanawiam się nad skorzystaniem z Dietmap ... Stosował ktoś tą dietę? Polecilibyście?

aneczka95, 22.08.2017 | czytaj dalej


Olej kokosowy dobry na wszystko >

Dlatego warto poczytać czym różni się nierafinowany od rafinowanego, jakie mają właściwości...

Olivia, 22.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1947, wpisów: 29735
najnowszy wpis: 22.08.2017 21:07

Mamy 26985 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ kurczak a la Atka

mozaika

postów: 58

13.06.2007 08:58

Ja też z pewnością wypróbuję
:D
Fajny przepis

marieta5

postów: 495

12.06.2007 14:40

Mmmm... ale pyszności. Muszę, po prostu muszę wypróbować !!!
Chenia - mnie też to forum uzależniło :)

Chenia

postów: 459

11.06.2007 23:49

Fajny przepis! Dlatego lubię to forum - zawsze znajdę tu coś inspirującego, a to że powinnam teraz siedzieć i studiować Innowacyjną Gospodarkę... Uzależniłam się od Was czy cóś? :-)

Vega_bw

postów: 6

10.02.2007 13:31

Droga truflo3!
Mąkę arachidową kupisz praktycznie w każdym supermarkecie lub sklepie ze zdrową żywnością.
Nie polecam zastępowania pszenną mąką, bo straci na smaku.
W razie problemów ze zdobyciem mąki arachidowej polecam zmielenie orzeszków ziemnych w młynku lub utłuczenie ich dość drobno w moździerzu lub po prostu w mocnym woreczku tłuczkiem do mięsa.

trufla3

postów: 20

09.02.2007 15:37

brzmi fajnie! Tylko gdzie ja znajdę mąke arachidową.Mam nadzieję,że można zastapić pszenną.

Vega_bw

postów: 6

17.01.2007 11:38

Porcja na 6 osób.
- 6 pojedynczych piersi kurzych+1 na zmielenie
- marynowane kurki(słoiczek 150 gr)lub 100 gr świeżych
- opakowanie oliwek zielonych (150gr)
- ząbek czosnku
- 3 łyżki mąki arachidowej
- sól, pieprz, pieprz ziołowy do smaku
- bulion drobiowy(wg przepisu na opakowaniu)
Przygotowanie:
Z piersi kurzych odkroić polędwiczki i zemleć razem z jedną piersią, dodać sól, pieprz, mąkę arachidową, posiekane przesmażone kurki lub marynowane, posiekane w paseczki oliwki, posiekany ząbek czosnku. Masę wyrobić na "gładko". W umytych i osuszonych piersiach zrobić kieszonki i nafaszerować gotową masą, następnie posolić, popieprzyć pieprzami po wierzchu. Obsmażyć na oleju na złoto. Podlać ok 1/2 szklanki bulionu i dusić ok 15 minut do odparowania płynu, przewracając w trakcie kilka razy. Po ugotowaniu odstawić w ciepłe miejsce na 10 minut by mięso odpoczęło. Krajać w grube ukośne plastry. Podawać z sałatami i ryżem. Smacznego!