Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Śledź pod futrem >

Jak to taki przepis "na bogato", dorzuciłabym tu jeszcze coś chrupiącego, na...

NickyBalboa, 17.08.2017 | czytaj dalej


Catering na festyn w Warszawie >

Grill to bardo dobry pomysł. Szczególnie,że kazdy to lubi :) Jeśli jest...

zdrowitka, 17.08.2017 | czytaj dalej


Jadalnio-kuchnia i stół >

KrystynkA, powiem Ci, że drewno też może być luksusem i też może...

Jagoda39, 16.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1945, wpisów: 29724
najnowszy wpis: 17.08.2017 12:48

Mamy 26974 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Programy kuchni+

FORUM kuchnia+ Kuchnia francuska po prostu

więcej >>

liliu

postów: 17

25.07.2013 19:25

Finek70 napisał 20.07.2013 14:59:
A ja zrobilem wolowine po burgundzku wedlug jej przepisu ktory podala w jednym z programow i jest.......REWELACYJNY. Czy kanadyjka , czy pochodzi z innego panstwa to jednak jej wolowinka porownujac do innych przepisow na Beauf burgundzki jest THE BEST
Akurat tego przepisu nie próbowałam, ale szybko się zrozumiałam, że przepisy Laury są naprawdę przemyślane. jestem za taką klasyką:-)

Finek70

postów: 1

20.07.2013 14:59

A ja zrobilem wolowine po burgundzku wedlug jej przepisu ktory podala w jednym z programow i jest.......REWELACYJNY. Czy kanadyjka , czy pochodzi z innego panstwa to jednak jej wolowinka porownujac do innych przepisow na Beauf burgundzki jest THE BEST

myszsza

postów: 251

09.03.2013 22:38

Kanada i jej kuchnia jest zarówno francuska jak i brytyjska, podobnie jak mieszkańcy Kanady. Nie pisz, jak nie wiesz. Są kanadyjskie prowincje francuskie i francuskojęzyczne, są też anglosaskie i anglojęzyczne.

zibipap

postów: 11

09.03.2013 19:12

"cookerka" skoro to dla ciebie takie proste to po co oglądasz.Nie oglądaj i nie pisz bo marnujesz czas.Program bardzo fajny i nie każdy przebiera się do gotowania.

liliu

postów: 17

09.03.2013 17:30

A ja nie rozumiem, co ma pochodzenie do umiejętności? I skąd oczekiwanie haute cuisine od programu, który z założenia prezentuje prostą kuchnię francuską. Ja akurat taką lubię i cenię, a wiele z przepisów Laury weszło do mojego domowego repertuaru. I jeszcze a'propos ubioru: skoro potrafi ugotować w kiecce i się nie ubrudzić, to tym bardziej chwała jej za to:)

cookerka

postów: 4

08.10.2010 19:47

Nie rozumiem dlaczego Kanadyjka prowadzi program o francuskich specjalach?? Francuzow nie bylo chetnych? Nie ufam tym produkcjom zza duzej wody o kuchniach europejskich... Niech mowia o swojej, przynajmniej beda wiarygodni.
Prowadzaca nawet mila, smiesznie ubrana (kto sie tak ubiera do gotowania?), ale w sumie przepisy proste jak drut, nic nowego, zadnych rewelacji, niczego nie sie mozna nauczyc. Powalily mnie jajka mimozowe, ktore sa po prostu jajkami w majonezie...
Jak dla mnie szkoda czasu antenowego.

Ankarol

postów: 39

03.07.2010 08:03

Na myśli miałam to że spory akcent pada na słowo, zrobione po francusku. Mam małe zaufanie do programów australijskich czy kanadyjskich.

BAŚKA

postów: 9

02.07.2010 20:06

A mi się prowadząca i jej przepisy podobają i basta.

Ankarol

postów: 39

30.06.2010 09:28

Nic odkrywczego a i przepisy są czasem modyfikowane. To taki pokaz na pokaz, coś a'la młodzi Kuroniowie.

Hestia Q-34

postów: 419

25.06.2010 20:51

44 ziarna kawy,44 kostki cukru i stoi 44 dni.

jacek1f

postów: 2296

25.06.2010 19:35

nie widzialem, ja swoja zawsze trzymam minimum 3-4 tygodnie, potem zlew, mozna przefiltrowac.
Krocej nie, dluzej zawsze lepiej.

strelicja

postów: 2

25.06.2010 19:13

Czy ktoś usłyszał jak długo musi stać ten alkohol z pomarańczą nadziewaną ziarnami kawy żeby powstał taki likier? Mam wielką ochotę spróbować...

cayenne

postów: 12

26.04.2010 21:55

A mnie jakoś irytuje prowadząca. Rzeczywiście niektóre przepisy fajne, ale odnoszę wrażenie, że prowadząca cedzi przez zęby każde słowo.

myszsza

postów: 251

13.04.2010 18:46

BeeJay napisał 03.03.2010 11:07:
Przepisy chyba już doszły, bo pieczona wieprzowina (swoją drogą widzimy schab, słyszymy polędwica) z odc. 15 już jest.
Dosyć częso, zwłascza w programach kanadyjskich i amerykańskich spotkać można określenie "polędwica wieprzowa" (nie mylić z polędwiczką). U nas to po prostu schab.

BAŚKA

postów: 9

06.03.2010 19:42

Właśnie dziś oglądałam po raz pierwszy ten program,i strzał w dziesiątkę.Akurat słodkości,i to jakie!.Aż ślinka cieknie.Sprawdzałam przepisy prowadzącej,ciekawe,proste,dostępne w wykonaniu.Muszę coś zrobić,ale chyba coś z czekolady--mniam mniam.

kajka40

postów: 4

06.03.2010 19:00

Ja też żałuję,że prowadząca nie podaje przeważnie wagi ( miar )produktów,szkoda.Wypróbowałam brukselkę rozdzieloną na poszczególne listki i przysmażoną z boczkiem i masłem-smakowała!

lamcia

postów: 65

06.03.2010 12:01

ależ te programy szybko lecą. Oglądałam odc.14 a tu już odc.19 leci:)

Najważniejsze, że przepisy są:)

BeeJay

postów: 51

03.03.2010 11:07

Przyjemnie się ogląda: sympatyczna prowadząca, sporo przepisów dość prostych. Czasem zaskakuje akurat francuski charakter danej potrawy.
Przepisy chyba już doszły, bo pieczona wieprzowina (swoją drogą widzimy schab, słyszymy polędwica) z odc. 15 już jest.

Hors Dewre

postów: 30

02.03.2010 13:13

urocza prowadząca! przepisy proste, łatwe do wykonania - a sam program zrealizowany z ogromnym wdziękiem, przyjemnie oglądać!

lamcia

postów: 65

28.02.2010 16:27

Oglądam właśnie ten program, odcinek 14.

Są tam ciekawe przepisy, które najchętniej bym od razu chciała wypróbować. Niestety w programie nie podają ilości składników.

A na stronie jeszcze nie ma tych przepisów:-(

Ola_D

postów: 308

04.02.2010 11:48

Darus,

ten program jeszcze nie był emitowany w Kuchni.tv - więc zapewne chodzi Ci o jakąś inną serię?

Pozdrawiam,
OlaD

darus

postów: 1

03.02.2010 18:25

czy ktos pamieta z programu 24 jak robi sie salatke z lodyg brokulow ?
byl tam czosnek ,olej sezamowy i ...?