Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Taki do sprawdzania temp. potraw, zwykle mięs poddawanych obróbce termicznej (zwykle pieczenie)....

kipson, 18.08.2017 | czytaj dalej


Jakie garnki na lata? >

Ja polecam niemieckie garnki ELO. Odkryłam je jak przyjechałam do męża na...

Kami30, 18.08.2017 | czytaj dalej


Śledź pod futrem >

Jak to taki przepis "na bogato", dorzuciłabym tu jeszcze coś chrupiącego, na...

NickyBalboa, 17.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1946, wpisów: 29726
najnowszy wpis: 18.08.2017 12:28

Mamy 26978 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Książki kulinarne

FORUM kuchnia+ książka kucharska

migotka333

postów: 1184

05.05.2010 10:58

Nie jestem osobą działającą w branży :-D
ale bardzo polecam "Kulinaria Italia" (z pomidorem na okładce) i "Kulinaria francuskie"(z kogutem na okładce). Obie książki są podzielone na rozdziały odpowiadające regionom każdego kraju.
Bardzo dobra lektura, warta swojej ceny
:-)))

mazur517

postów: 1

05.05.2010 02:05

witam. poszukuję książki na temat kuchni ale nie z przepisami tylko z jak największą ilością opisanych składników z różnych kuchni świata. W sensie np. wypisane wszystkie sery francuskie i ich właściwości, smak, itd itd. Chodzi mi o to żeby znajdowało się w tej książce mnóstwo półproduktów stosowanych w gastronomii. Im więcej tym lepiej. Osoby działające w branży będą wiedziały o co chodzi. Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam