Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Śledź pod futrem >

Jak to taki przepis "na bogato", dorzuciłabym tu jeszcze coś chrupiącego, na...

NickyBalboa, 17.08.2017 | czytaj dalej


Catering na festyn w Warszawie >

Grill to bardo dobry pomysł. Szczególnie,że kazdy to lubi :) Jeśli jest...

zdrowitka, 17.08.2017 | czytaj dalej


Jadalnio-kuchnia i stół >

KrystynkA, powiem Ci, że drewno też może być luksusem i też może...

Jagoda39, 16.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1945, wpisów: 29724
najnowszy wpis: 17.08.2017 12:48

Mamy 26974 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Książki kulinarne

FORUM kuchnia+ Książka kucharska-Prawie jak rafaello...

adriana94

postów: 1

03.11.2011 19:46

Składniki na około 35-40 pralinek:
-1/2 szklanki wody
-1/2 szklanki cukru
-250g masła(miękkiego)
-259g mleka w proszku(,,niebieskiego,,)
-250g wiórek kokosowych +100g do obtoczenia
-1/2 kieliszka spirytysu
-2 duże zmielone wafle lub pokruszone dokładnie wafelki do lodów(dałam około 8 wafelków)
-około 40 sztuk migdałów bez skórki

Przepis:
Wodę z cukrem doprowadzić do wrzenia ,cały czas mieszając ..Po dokładnym rozpuszczeniu cukru wyłączyć i ostudzić..Dodać pozostałe składniki ,oprócz migdałówi wymieszać ..Masa będzie dość płynna (nie panikować)więc wstawić na około 45 minut do lodówki.Po tym czasie wyjąć i lepić kulki w wielkości orzecha włoskiego wkładając do środka każdej migdałek ..Otoczyć w wiórkach i ponownie wstawić do lodówki(powinny być w niej przechowywane)...
Smacznego!!!