Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Szykuj się o depilacji laserowej pod okiem speca >

Przy atopowym zapaleniu skóry można?http://notariusz-guckler.pl/

justdobosz21, 17.10.2017 | czytaj dalej


Witam >

Witam miło tych zarejestrowanych i niezarejestrowanych.

jagodka8, 17.10.2017 | czytaj dalej


Czy grzyby mają wartości odżywcze? >

Większości można się spotkać z opiniami, że nie mają, ale ostatnio widziałam...

Katitcu, 17.10.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1974, wpisów: 29947
najnowszy wpis: 17.10.2017 17:30

Mamy 27171 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Książki kulinarne

FORUM kuchnia+ Kruche ciasto

olek898

postów: 2

19.03.2010 18:24

Bardzo pani dziękuję.

Hestia Q-34

postów: 419

19.03.2010 14:51

Hej Olku! jestes wielki zuch.Napewno kiedys bedziesz GWIAZDA.

olek898

postów: 2

18.03.2010 19:58

Przygotuj:
25 dag (1 1/4 szklanki) mąki, 10 dag (1/2 szklanki) cukru pudru, 25 dag masła, 1 jajko.

Zaczynamy od zagniecenia ciasta. Aby zagnieść ciasto musimy (według mnie) zrobić kupkę mąki i wrzucić tam: masło pokrojone w kostki, żółtko i śmietanę. Potem ugniatamy jak najszybciej bo ciasto nie morze być za bardzo tłuste. Jak już zagnieciemy ciasto i zrobimy formę wstawiamy ciasto do piekarnika rozgrzanego do 180
stopni Celsjusza czekamy aż zbrązowieje. Potem z resztek cista robimy obwódkę i smarujemy konfiturą żurawinową i wstawiamy na około 20 min do piekarnika.
Potem wyjmujemy ciasto z formy i wykładamy je na talerz lub podstawkę.

Olek Sobolewski

WWW: http://sites.google.com/site/kuchniaolka

post edytowany 3 razy, ostatnio 18.03.2010 20:03