Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Taki do sprawdzania temp. potraw, zwykle mięs poddawanych obróbce termicznej (zwykle pieczenie)....

kipson, 18.08.2017 | czytaj dalej


Jakie garnki na lata? >

Ja polecam niemieckie garnki ELO. Odkryłam je jak przyjechałam do męża na...

Kami30, 18.08.2017 | czytaj dalej


Śledź pod futrem >

Jak to taki przepis "na bogato", dorzuciłabym tu jeszcze coś chrupiącego, na...

NickyBalboa, 17.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1946, wpisów: 29726
najnowszy wpis: 18.08.2017 12:28

Mamy 26977 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Królewskie sushi w polskim wydaniu enigma fusion

enigma

postów: 24

15.03.2008 10:52

Składniki na jedna porocję:
20 dkg polędwiczki wieprzowej
1 filiżanka kaszy gryczanej
płat nori
350 ml bulionu warzywnego
bukiet ziół: bazylia, rozmaryn, oregano, tymianek - 1,5 łyżki
20 dkg kurki
100 ml śmietany 36%
masło
cebula czerwona - 1/2 sztuki
1 łyżka grogonzolla

Przygotowanie:
Polędwiczki pokroić w długie pasy, zamarynować w ziołach i zgrillować. Ugotować kaszę w bulionie. Pokryć nori kaszą, na tym ułożyć pasy polędwiczki i zwinąć jak sushi, przekroić na ukos na dwie nierówne części. Przesmażyć cebulę z borowikami, podlać śmietaną, odparować i dodać ser. Na środku talerza rozlewamy sos na nim ustawiamy wieżę z nori. Ozdabiamy świeżymi ziołami.

Smacznego!