Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Witam >

Witam miło tych zarejestrowanych i niezarejestrowanych.

jagodka8, 17.10.2017 | czytaj dalej


Szykuj się o depilacji laserowej pod okiem speca >

Podobno też nie na każdy rodzaj włosów dobrze działa i potrzeba kilka...

Katitcu, 17.10.2017 | czytaj dalej


Czy grzyby mają wartości odżywcze? >

Większości można się spotkać z opiniami, że nie mają, ale ostatnio widziałam...

Katitcu, 17.10.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1974, wpisów: 29946
najnowszy wpis: 17.10.2017 14:54

Mamy 27171 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ KOTLET A LÁ MORGANO.

MORGANO

postów: 1

09.08.2007 18:38

KOTLET A LÁ MORGANO.

Polecam bardzo smaczny kotlet schabowy /najlepiej/ bez kości. Ewentualnie schab można zastąpić sznyclem z szynki lub karczkiem wieprzowym. Przygotowanie kotleta jest bardzo proste i mało pracochłonne. Mogą przyrządzić go również osoby, które nie mają specjalnego daru do spraw kulinarnych.
Składniki.
240g Schab bez kości
100g Pieczarki
50g Masło
200g Frytki
60g Śmietana słodka 30%
60g Mąka ziemniaczana
Przyprawy - wegeta, sos sojowy
Sposób przygotowania.
Kotlet schabowy bez kości utłuc tłuczkiem na płasko przyprawić przyprawami tzw. "Wegeta" Przygotować 2 talerze:
* na jednym słodką śmietanę 30%
* na drugim / tu nowość/ mąka ziemniaczana "SUPEROL" do panierki.
Przyprawiony kotlet maczamy dwustronnie w śmietanie, następnie obtaczamy go w mącące ziemniaczanej smażymy krótko na gorącym smalcu po 1 minucie na każdej ze stron. Następnie na zmniejszonym ogniu dopiekamy jeszcze około dwóch minut obie strony. Przyrządzony w ten sposób kotlet otrzymuje bardzo chrupiącą powłokę a w środku jest bardzo soczysty. Można podać do tego smażone na maśle pieczarki (50 gram), którymi dekorujemy kotlet. A 100 gram frytek dopełni resztę dania. Po upieczeniu można kotlet pokropić delikatnie sosem grzybowo-sojowym, np. w formie mozaiki - da to efekt za równo smakowy, jak i dekoracyjny. Przepis jest dla dwóch osób. Wszyscy, którzy próbowali do tej pory są zachwyceni prostotą i nowatorstwem przepisu, a do tego wyjątkowym smakiem dania.