Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Olej kokosowy dobry na wszystko >

Dlatego warto poczytać czym różni się nierafinowany od rafinowanego, jakie mają właściwości...

Olivia, 22.08.2017 | czytaj dalej


Zdrowe koktajle >

Jarmużem ;)

Martaa, 21.08.2017 | czytaj dalej


internet a babcia >

Myślę, że da radę ;)

Martaa, 21.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1946, wpisów: 29733
najnowszy wpis: 22.08.2017 09:43

Mamy 26983 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ KONINA

jacek1f

postów: 2296

14.12.2011 21:02

hej, swojego czasu dzieki mamie mojej poznalem konine niezle:-)
generalnie:
- albo bardzo szybko i mocno i krótko smażysz na befsztyki;
- albo po mocnym, szybkim obsmażeniu/zamknięciu dusisz dłuuugo;
- lubi cebulę, czosnek;
- lepiej unikać korzeniowych jak marchew, pietruszka, seler - bo one dają
dodatkową "słodycz"'
- w gulaszach sos sojowy ratuje od nadsłodkości i pieprz, słodka papryka - nie.

Ale to wdzięczne mięso, warto próbować.

Ja wspominam milo gulasze.

Dante

postów: 8

14.12.2011 18:59

Tatar z polędwicy końskiej to moje marzenie od dłuższego czasu, niestety nie mam dostępu do takiego mięsa :(

kuchareczek

postów: 4

24.08.2011 18:52

Czy ktokolwiek z Was zna ciekawe, smaczne i wypróbowane sposoby na przyrządzenie koniny? Z góry dziękuję i pozdrawiam!