Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Taki do sprawdzania temp. potraw, zwykle mięs poddawanych obróbce termicznej (zwykle pieczenie)....

kipson, 18.08.2017 | czytaj dalej


Jakie garnki na lata? >

Ja polecam niemieckie garnki ELO. Odkryłam je jak przyjechałam do męża na...

Kami30, 18.08.2017 | czytaj dalej


Śledź pod futrem >

Jak to taki przepis "na bogato", dorzuciłabym tu jeszcze coś chrupiącego, na...

NickyBalboa, 17.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1946, wpisów: 29726
najnowszy wpis: 18.08.2017 12:28

Mamy 26978 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Kiełbaski w cieście francuskim

Gosia

postów: 11

08.12.2006 14:32

Ciasto francuskie mrożone (długie opakowanie-lepsze, nie pytajcie dlaczego)
kiełbaski wedle upodobań, ja lubię tzw.paryżanki w nylonowym flaku
pieczarki lub grzybki suszone
cebulka
ser żółty

pieczarki lub namoczone wcześniej grzybki miele razem z cebulka, doprawiam do smaku solą i pieprzem. Podgrzewam na patelni aby puściły sok i wyparowały nadmiar
na rozmrożone ciasto rozsmarowuje grzybki, tne cisto na paski o szerokości takiej aby wyszła potrzebna ilość, to znowu zależy od ilości kiełbasek
na każdym pasku kłade kawałek sera, zawijam na kiełbasce.
Aby przykryło całą jej długość.
Piekę w piekarniku nagrzanym do 210-220 stopni, 12 minut.
czas pieczenia na opakowaniu ciasta.
Pychota! Polecam