Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Jest co najmniej kilka opcji. Do domu spokojnie wystarczy sonda na 1.5m...

beks, 23.08.2017 | czytaj dalej


jakie meble do kuchni >

Ja zawsze uważałem meble na wymaiar za zbyt duży wydatek. Moim skromnym...

misio12312, 23.08.2017 | czytaj dalej


pozyczki online >

Ja polecam [url=https://aasadlabiznesu.pl/]pożyczka przez internet[/url] skorzystałam z niej miesiąc temu, Aby otrzymać...

kosmag91, 22.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1947, wpisów: 29737
najnowszy wpis: 23.08.2017 13:04

Mamy 26987 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Programy kuchni+

FORUM kuchnia+ JOSE ANDRES PROSTO Z HISZPANII

więcej >>

Bartek Grzywacz

postów: 29

14.11.2009 08:51

Dlaczego jest tak mało przepisów?
Niestety nie ma wszystkich przepisów które pojawiają sie w programie - szkoda

snoozy

postów: 2419

27.07.2009 19:19

Niestety ale tego nie wiemy czy specjalnie czy nie.Mnie przekonuje kuchnia bardzo bogata i różnorodna

migotka333

postów: 1184

27.07.2009 19:15

również uważam, że program jest jak najbardziej ok. Prowadzący jest z tych którzy za bardzo chcą przez kamerę tv przekazać widzom smaki, aromaty czy tez atmosferę panująca w danej kuchni, regionie... pamiętacie Tajemnice Domowych Przepisów, tam prowadzący również często "nadinterpretował" doznania smakowe :-)

nikita666

postów: 370

27.07.2009 18:19

TEn program bardzo przekonuje do hiszpanskiej kuchni, za ktora za nie przepadam ale ten program mnie przekonuje aby sporobwac wiecej i zmienic zdanie. Fajny pomysl z tym pokazywaniem regionalnych portaw. Prowadzacy ok ale wszystkim sie troche zabardzo podnieca i nie wiadomo czy to szczere czy ma taki styl.

snoozy

postów: 2419

27.07.2009 16:15

Facet jest bardzo ekspresyjny :-)

migotka333

postów: 1184

27.07.2009 16:02

o tym snoozy już pisaliśmy jakich "edycji" Kulinarii" brakuje.
Bardzo lubię Hiszpanię, ale jakoś prowadzący tak średnio na mnie działa

snoozy

postów: 2419

26.07.2009 17:48

Najbardziej podoba mi się w programie to ,że Jose zwiedza wszystkie regiony Hiszpanii i pokazuje regionalne jedzenie ale i nie tylko.To taka hiszpańska Kuchnia jak Życie.Chętnie bym kupił taką regionalną książke kulinarna z Hiszpanią jak Kulinaria Italia

snoozy

postów: 2419

25.07.2009 10:27

Na razie musze napisac książke ze swojego doktoratu a później pomysle :-)
Jedyna jaką mogłbym napisac to kuchnie włoską opatrzoną wykonanymi daniami i zdjęciami z krajobrazów miast i przyrody z jakich pochodzą te potrawy.

Ela LISA

postów: 1956

25.07.2009 06:56

Snoozy, napisz ksiazke, ze swoimi przepisami.

nikita666

postów: 370

24.07.2009 23:53

Ja tam bym kupil...

snoozy

postów: 2419

24.07.2009 22:28

A później bedą te ksiązki palili na stosach razem ze mną :-)

Ela LISA

postów: 1956

24.07.2009 22:22

Za kilka lat, to wydasz trzecia.

snoozy

postów: 2419

24.07.2009 20:11

Jeżeli wydam jakąkolwiek książke to tylko ze współautorstwem kilku forumowiczów :-)

snoozy

postów: 2419

24.07.2009 11:29

musze poczekac jeszcze z kilka lat i może się odważe :-)

Ela LISA

postów: 1956

24.07.2009 11:20

Milsze sa jednak ksiazki osob, ktore znamy.Osob ktore lubimy, i cos o nich wiemy. Takie bardziej przyjacielskie.
Wydaj swoja ksiazke, a kupie natychmiast. Nie ja jedna.

snoozy

postów: 2419

24.07.2009 09:34

Uważam,ze u nas jest zdecydowanie za mało książek znznych autorów.Myśle jednak,ze jeżeli jest sporo osób preferujących kuchnie hiszpańska to i tak kupią książke Jose choc go nie znają

Ela LISA

postów: 1956

24.07.2009 09:22

Jose, tak ja Bill , ma piekna rodzine.Trzy urocze coreczki

snoozy

postów: 2419

15.07.2009 17:32

Niech mi tylko nie wydadzą tej książki w jeżyku polskim i dvd to urządze taką apokalipse,że hej :-)
Dzięki Migotka na namiar na tą strone.Świetna jest

migotka333

postów: 1184

15.07.2009 17:15

www.josemadeinspain.com

snoozy

postów: 2419

15.07.2009 17:07

Czy książka będzie w polskim wydaniu?

15.07.2009 10:55

 

Witam

Przepisy do programu będziemy mieć, ale zaledwie kilka z nich - niebawem znajdą się na stronie, reszty nie otrzymaliśmy gdyż prawa do nich trzyma wydawca książki.

pozdrawiam

mysza86

postów: 2

15.07.2009 10:41

nie wiecie gdzie moge znalezć przepisy z jego programów??bardzo bym chciala poeksperymentowac w donu zwlaszcza ze niedugo sie wybieram do Hipszani ;D

snoozy

postów: 2419

12.07.2009 22:14

nie ma sprawy Elu :-))

Ela LISA

postów: 1956

12.07.2009 22:08

Bardzo dziekuje Pawle. Jutro biegne do sklepu. :-)))

snoozy

postów: 2419

12.07.2009 20:18

Spróbuj bo świetnie smakuje.Dodaje jescze troche musztardy i zjadam z zielonym groszkiem z dodatkiem masła mi mięty albo koperku

nikita666

postów: 370

12.07.2009 20:00

swietny pomysl faktycznie, alkohol wyparuje ale smak zostanie, to wieprzowiny bardzo pasuje

snoozy

postów: 2419

12.07.2009 19:50

Nalewam tak by się pieniło na maxa.Wtedy czuje się prawdziwy samk cydru.Dodaje też cydr do smażonych kotletów wieprzowych bo maja świetny lekko jabłkowo-piwny posmak

nikita666

postów: 370

12.07.2009 12:13

i tez tak nalewasz jak oni? :)))))

snoozy

postów: 2419

12.07.2009 08:40

Ja ide Elu na łatwizne i kupuje w świetnym sklepie w Wawie na Słowackiego PIWOWAR ekstrakt do cydru BREWBUDDY CIDER dodajesz tylko cukier i czekasz jak się zakończy fermentacja.Wychodzi go dużo i jest pyszny

Ela LISA

postów: 1956

11.07.2009 19:18

Powiedz,jak go robisz? Czy widziales gdzies u nas ,w jakims sklepie? Takie przekaski,w Hiszpanii i Grecjii, sa pyszne. Czlowiek je ,nie z glodu,tylko z lakomstwa.Szkoda ze u nas, z tymi przekaskami,tam mizernie. Jajeczko, lub sledz. Podstawa meskich spotkan. A w Hiszpanii, rarytasy.

snoozy

postów: 2419

11.07.2009 15:56

Jasne Elu,ze piłem i sam też robie.Tyle przekąsek na tzw jeden ząb to ja tylu co w Barcelonie nie widziałem.W Madrycie mniej jest takich barów za to Barcelona szczególnie po 22 jest pełna ludzi.W miescie są o tej porze mega korki i tak jest do ok 3 nad ranem

Ela LISA

postów: 1956

11.07.2009 07:29

Tak,ale jakie urozmaicenie przekasek.Pyszne , kolorowe.
Tlumy chodza wieczorami,az chce sie jesc.Lubie ten program.Wiecej o kuchni hiszpanskiej.Czy piles cydr?

snoozy

postów: 2419

10.07.2009 21:52

Ja jak jestem w Hiszpanii to wracam kwadratowy bo non stop siedze w barach tapas i woły mnie nie są w stanie wyciągnąc z tych barów :-)

Ela LISA

postów: 1956

10.07.2009 21:44

Ale czasami,milo jest zgrzeszyc. Z czego by sie czlowiek spowiadal? Ja z cala pwenoscia z lakomstwa.
Podoba mi sie to gotowanie.Zwlaszcza kuchnia Hiszpanska.

snoozy

postów: 2419

09.07.2009 16:29

Też tak bywa :-)

nikita666

postów: 370

09.07.2009 15:53

wszystko co dobre jest malo zdrowe, kaloryczne albo nielegalne :)

snoozy

postów: 2419

09.07.2009 15:40

Wszystko co dobre jest za mało.Niestety :-)

marghe

postów: 356

09.07.2009 13:00

Jak dla mnie za krótkie te odcinki :)

Ela LISA

postów: 1956

07.07.2009 16:15

Rozkrecil sie,wiekszy luz. Przepisy tez ciekawe.

snoozy

postów: 2419

07.07.2009 16:13

Tak jak myślałem, prowadzący się wyluzował i jest już super.Wiele dań z programu jadłem i są bardzo smaczne.Kuchnia hiszpańska jest bardzo różnorodna,smakowa i pachnąca

nikita666

postów: 370

07.07.2009 11:43

prowadzacy ok i program ok, fajnie sie to oglada, nigdy nie lubilem kuchni hiszpanskiej ale ten program przkeonuje ze moze byc inaczej, rowniez pepin robil hiszpanskie menu i ray dlatego przekonuje sie coraz bardziej, smakowicie wyglada

snoozy

postów: 2419

30.06.2009 07:31

Moim zdaniem prowadzący troche spięty ale może w dalszych odcinkach będzie lepiej :-)

Don_Fiutaccio

postów: 51

29.06.2009 22:44

ciekawe potrawy i dobre klimaty rekompensują niekoniecznie ciekawego prowadzącego... jest niewątpliwie najslabszym punktem programu

Ela LISA

postów: 1956

29.06.2009 21:50

Ja tez obejrzalam dwa odcinki,pozytywne wrazenia. Co prawda styl bycia Jose mi nie odpowiada,taki krzykliwy fircyk i showman w Amerykanskim zlym stylu,ale gotuje dobrze.
Bede chetnie ogladala dalsze czesci.

snoozy

postów: 2419

29.06.2009 21:12

Obejrzałem dwa odcinki i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony.Jose pokazuje jak robic dania, które jadłem w Barcelonie i Madrycie.Świetny program bo prowadzący wyjaśnia wiele kwestii przygotowania dań