Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Jadalnio-kuchnia i stół >

KrystynkA, powiem Ci, że drewno też może być luksusem i też może...

Jagoda39, 16.08.2017 | czytaj dalej


dieta bezglutenowa >

Czy nie jeść glutenu, to powinien być wniosek alergologa, albo dietetyka. Ja...

maniotek, 14.08.2017 | czytaj dalej


Marki sprzetu kuchennego >

ciekawe rzeczy można znaleźć też na www.galerialucznik.pl nie wiem czy znacie, ale...

basiaczek, 14.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1944, wpisów: 29721
najnowszy wpis: 16.08.2017 00:38

Mamy 26973 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Programy kuchni+

FORUM kuchnia+ JAMIE RATUJE BRYTYJSKI BEKON

więcej >>

migotka333

postów: 1184

15.10.2009 19:42

również jestem wielbicielką Jamie'go... spieszę donieść, że książki są suuuper. Fakt, nie należą do najtańszych, ale "towar" jest wart tej ceny. Z tego co wiem przełożone są na język polski wszystkie książki jego autorstwa. Zajrzyj do pokoju Książki kulinarne, tam swego czasu była dyskusja o Jamie'go książkach
:-)))

zuz

postów: 7

15.10.2009 11:13

uwielbiam tego gościa także każdy program z nim i o nim jest dla mnie interesujący. Uważam go za dobrego kucharza o wielkim sercu i żołądku. Natomiast nie mam zdania co do książki Jamiego ponieważ niestety nie bylo dane mi trzymać jej w ręce. Moze ktoś mógłby się wypowiedzieć w tym temacie czy warto takowa zakupić?

migotka333

postów: 1184

07.09.2009 19:25

a co ten Jamie zawojował w Ameryce ???
wracając do "bekonu"... smutna prawda,że jesteśmy zwykłymi zjadaczami mięsiwa. Zwróciłam uwagę jak Jamie powiedział,że między innymi nie wpuścili go do Polski. Pocieszające jest to,że jesteśmy w UE i w 2013 roku coś może się zmienić w tym temacie.

abubila

postów: 9

07.09.2009 10:51

A ja uważam, że Jamie dobrze robi. Ma możliwość poprzez ugruntowaną pozycję zrobić coś w słusznej sprawie. Założę się, że większość z Was nie zastanawia się na źródłem mięsa na swoim talerzu. Zwierzęta były, są i będą jedzone ale to nie znaczy, że cierpienie ma być wpisane w ich życie. Skoro jesteśmy, my ludzie, istotami myślącymi to wypadałoby to w końcu udowodnić.

GosiaS

postów: 14

03.09.2009 10:18

Prawdopodobnie w grudniu pokażemy nową serię Jamie in America - to powrót do stylu znanego z Wielkiej Włoskiej...
Mam nadzieję, że sie spodoba:)

MarcinO

postów: 415

03.09.2009 09:25

a tu pozwolę sobie nie zgodzić się z Tobą:) Wg mnie Jamie za bardzo poszedł w "ratowanie kulinarnego świata". Niewiele brakuje żeby się oflagował i przykuł łańcuchami do ministerstwa żywności. To jeszcze jednak bym przeżył, ale najgorsze jest to zaczyna mi brakować w Nim zwykłego chłopaka, który zaraża pasją tak jak w programach: Nagi szef, Jamie w ogrodzie, czy w Wielkiej Włoskiej Wyprawie. Teraz widzę w Nim biznesmena, a przecież nie za to ludzie Go pokochali. Ale może człowiek się starzeje i taka kolej rzeczy po prostu;)

migotka333

postów: 1184

03.09.2009 08:27

Jamie, ach ten Jamie...on nam niedługo będzie chciał świat zbawiać.
Tyle dobrego ten człowiek robi w temacie gotowania i uświadamiania kulinarnego...a i tak to wszystko idzie na marne. Chce człowiek dobrze, to widać. A ludziska jak chodziły, tak będą chodzić do "fasfoodów" :-(

Z przyjemnością obejrzę nowy "projekt" Jamie'go
:-)))