Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Taki do sprawdzania temp. potraw, zwykle mięs poddawanych obróbce termicznej (zwykle pieczenie)....

kipson, 18.08.2017 | czytaj dalej


Jakie garnki na lata? >

Ja polecam niemieckie garnki ELO. Odkryłam je jak przyjechałam do męża na...

Kami30, 18.08.2017 | czytaj dalej


Śledź pod futrem >

Jak to taki przepis "na bogato", dorzuciłabym tu jeszcze coś chrupiącego, na...

NickyBalboa, 17.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1946, wpisów: 29726
najnowszy wpis: 18.08.2017 12:28

Mamy 26978 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Programy kuchni+

FORUM kuchnia+ Jakubiak rodzinnie

więcej >>

BeeJay

postów: 51

18.07.2016 15:20

Oglądałem odcinek z Grzegorzem Łapanowskim i p. Grzegorz powalił mnie na obie łopatki twierdzeniem, że zupa z wietnamskiej budki ze stadionu X lecia jest najbardziej warszawskim daniem jakie zna. Rozumiem, że świetnie zwalcza kaca po nocnym przepiciu, ale jednak pozostanę przy flakach czy pyzach, a w domu zjem schabowego z ziemniakami i kapustą - nawet w dobie megapopularności kebaba i pizzy. Do tego u mnie rosół z wołowiny i ryby raczej pogłębiłby kłopoty żołądkowe na kacu.

rzviro

postów: 212

26.03.2016 17:18

@sara, widzę, że masz tylko jeden cel w życiu: hejtować wszystkich i wszystko, a T. Jakubiaka szczególnie. Można nawet odnieść wrażenie, że to coś osobistego. Nie podoba się - nie oglądaj i tyle.
Aż dziw bierze patrząc na twój wiek (o ile jest prawdziwy), że cię jeszcze ciśnienie albo jakieś wrzody nie wykończyły.....

Sara

postów: 45

24.03.2016 14:48

"szebula zwyszajna dobrze sze przechowuje"!Ach ta dykcja,ten wdzięk i przetłuszczone paluszki!miodzio....

grzaneczka

postów: 7

16.02.2016 15:59

A ja uważam, że jest całkiem spoko. Może nie dorasta do pięt J. Oliverowi, ale jego potrawy wyglądają na smaczne i szybkie, a rodzinna atmosfera udziela się nawet mnie, kiedy ten program oglądam. W restauracji w Wawie też ma całkiem dobre jedzenie :)

a_nie_znam_sie

postów: 6

28.11.2015 13:46

Jaki kraj taki J.Olivier :) ale ja nie o polityce ja o gotowaniu. Szkoda że gość który zapewne ma umiejętności sprzedaje się do TV i nie ma w sobie odwagi pokazania że jest jakiś wyjątkowy. No bo skoro pchasz się na ekran to masz ludziom (piszę przez -om na końcu bo mam na myśli starą szkołę i -ą nie konweniuje mi jakby ;) dobra dooooobra starczy gramatyki wszak tu o gastronomii :) ) próbowałem robić dania wg. jego przepisów. średnie... ale to mój problem bo nie jestem dobrym kucharzem. Nie krytykuję. Jeden przepis podał pan Jakubiak kiedyś ciekawy: marynował kurczaka z dodatkiem wódki (sam powiedział że nie wie czemu wódka i mrożenie daje kurczakowi kopa ale to działa - pomijam że to był przepis od jego taty jak wspomniał, spoko miał fart że tata gotował)- ale mało pokazuje technik i technologii kulinarnych. "Włanczasz" kanał kulinarny oczekujesz inspiracji (ja oczekuję) i ... potem słabo. Swoją drogą pani Marietta Marecka promuje połączenie smaku: pomidor + cynamon. Czemu to nie smakuje wielu osobom (znowu -om)?

Sara

postów: 45

21.11.2015 16:56

Nic się nie zmienia,ani nie poprawia.Wciąż to sepleniący flejtuch z brudnymi paznokciami.To taka "Kuchnia tv" ale na stołówce w PRL-u.