Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

pozyczki online >

Ja polecam [url=https://aasadlabiznesu.pl/]pożyczka przez internet[/url] skorzystałam z niej miesiąc temu, Aby otrzymać...

kosmag91, 22.08.2017 | czytaj dalej


Diety >

Zastanawiam się nad skorzystaniem z Dietmap ... Stosował ktoś tą dietę? Polecilibyście?

aneczka95, 22.08.2017 | czytaj dalej


Olej kokosowy dobry na wszystko >

Dlatego warto poczytać czym różni się nierafinowany od rafinowanego, jakie mają właściwości...

Olivia, 22.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1947, wpisów: 29735
najnowszy wpis: 22.08.2017 21:07

Mamy 26985 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wydajemy przyjęcie

FORUM kuchnia+ Jakie wino do dań z warzyw?

wera1122

postów: 4

01.02.2017 12:31

najlepsze schlodzone ,wtrawne węgierskie. Tylko nie przesadzajmy, żebyśmy nie musieli czasem potrzebować pomocy sprzętu z takiego miejsca jak sklep medyczny Trzeba znać umiar.

post edytowany 3 razy, ostatnio 23.02.2017 16:45

eskontos

postów: 8

01.02.2017 00:26

Polecam czerwone Fresco.

Auliss

postów: 3

30.06.2016 21:18

jak nie umiem dobrać odpowiedniego wina zawsze szukam na stronie winezji, tam zawsze kupuję odpowiednie wina https://winezja.pl/

zdrowitka

postów: 100

28.04.2016 10:26

https://dobrewina.pl/ - mają tam dobre ceny na najlepsze roczniki.

zdrowitka

postów: 100

28.04.2016 10:26

Ja preferuję białe wino. Czerwone jest moim zdaniem zbyt mocne do dań z warzyw. Białe wino o wiele lepiej się komponuje z takimi potrawami . Nie przytłacza ich smaku. Wina musujące również lubię. Można je pić praktycznie o każdej porze dnia. Rano , po południu, wieczorem.
Odsyłam również do sklepu, w którym w ostatnim czasie kilka razy juz kupowałam wino

maly_kuchta

postów: 20

16.04.2016 12:26

Nie ma jednego, uniwersalnego wina do warzyw. Wszystko zależy od tego o jakich warzywach oraz jak przyrządzonych mówimy. Na przykład do karczochów, szparagów, szczawiu, szpinaku, kalafiorów, brokułów stosujemy wino białe. Do sałatek różnie - różowe, białe, czerwone stołowe, młode czerwone. Do warzyw w sosie Chardonnay najlepiej pasuj. Do zup jarzynowych, sałatek ryżowych - wina musujące.

monika45

postów: 4

14.04.2016 15:11

Ja również, jeśli wina, to tylko i wyłącznie czerwone. Winka kupuję w sklepie internetowym wina.com.pl jak dla mnie mają szerszą ofertę niż sklepy stacjonarne :) często kupuje po kilka butelek i trzymam je na inne okazje :)

KaśkaFy

postów: 4

21.03.2016 11:30

Ja tam uwielbiam winka czerwone. Kupuje na stronie WINEZJA.pl i uważam, że są najlepsze. Nie dość, że za rozsądną kasę to jeszcze można kupić wino z każdego zakątka świata. Coś niesamowitego. Ostatnio miałam półwytrawne z Chile - proponuję skusić się chociaż na jedną buteleczkę bo warto:)

troczka

postów: 16

16.11.2015 10:47

jeśli białe to jacobs creek są najlepsze moim zdaniem :)

na ich stronce http://www.jacobscreek.pl/index.php wlaściwie przy każdym winie jest napisane, do czego ono pasuje - bardzo przydatne :)

Annabel

postów: 5

23.09.2015 16:27

Półsłodkie albo czerwone chyba będzie najlepsze ;)

rzviro

postów: 212

13.09.2015 14:26

Kierowałbym się ku półwytrawnemu, ewentualnie - półsłodkiemu ( zależy, jakie warzywa ); kolor - bez znaczenia - liczy się smak i dopasowanie do potrawy. Rzecz gustu.......

CHaosjar

postów: 15

11.09.2015 23:31

półsłodkie, czerwone, mołdawskie :)

grzybol

postów: 9

31.08.2015 10:59

ja bym dał jakieś białe i wytrawne, do tego kostki lodu, trochę wody gazowanej i pycha spitzer :P

Justa1988

postów: 75

13.08.2015 11:46

polecam wino białe, pasuje jak najbardziej

Jagodka37

postów: 1

13.05.2015 11:52

Polecam winy ze sklepu internetowego Dekanter - to właśnie tam zawsze kupuję ze względu na dobre ceny i duży wybór.

maslana

postów: 7

20.04.2015 13:32

marylka55 napisała 13.04.2015 09:12:
Zgadzam się z moim przedmówcą. Zdecydowanie białe bądź różowe. Tak na przyszłość, na stronie dekanter.pl dla ułatwienia mamy wyszukiwarkę win pod poszczególne potrawy, mięsa itp. To bardzo duże ułatwienie :)
Dzięki przyda się na pewno! :)

marylka55

postów: 5

13.04.2015 09:12

Zgadzam się z moim przedmówcą. Zdecydowanie białe bądź różowe. Tak na przyszłość, na stronie dekanter.pl dla ułatwienia mamy wyszukiwarkę win pod poszczególne potrawy, mięsa itp. To bardzo duże ułatwienie :)

NozWidelec_pl

postów: 42

09.04.2015 12:13

Gdyby do jedzenia było mięso to z pewnością idealnie pasowałby wino czerwone wytrawne lub półwytrawne,tutaj spokojnie może być białe lub słodkie różowe.

NozWidelec.pl

paulette

postów: 8

27.03.2015 08:48

Wydaje mi się, że białe. Może półwytrawne, jest łagodniejsze...

maslana

postów: 7

26.03.2015 13:29

Dziewczyny jakie wino pasuje do warzyw i dań z ryżu? W sobotę będę miała gości i zastanawiam się jakie wino kupić. Białe czy czerwone?