Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Taki do sprawdzania temp. potraw, zwykle mięs poddawanych obróbce termicznej (zwykle pieczenie)....

kipson, 18.08.2017 | czytaj dalej


Jakie garnki na lata? >

Ja polecam niemieckie garnki ELO. Odkryłam je jak przyjechałam do męża na...

Kami30, 18.08.2017 | czytaj dalej


Śledź pod futrem >

Jak to taki przepis "na bogato", dorzuciłabym tu jeszcze coś chrupiącego, na...

NickyBalboa, 17.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1946, wpisów: 29726
najnowszy wpis: 18.08.2017 12:28

Mamy 26976 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Produkty poszukiwane

FORUM kuchnia+ Jaki piec do pizza

jagoda7

postów: 3

22.05.2017 23:46

Moim zdaniem nie potrzeba jakiegos specjalistycznego pieca do pizzy. Sama korzytam ze starego typu piecyka na gaz i wszystko wychodzi smacznie. Sekretem tutaj bardziej jest na czym sie piecze pizze ;) Zawsze robilam na blaszce wysmarowanej oliwa .. co bylo sporym bledem. U znajomych dopiero doswiadczylam jak pizza smakuje na nowo. Maja w piecyku zamontowany kamien do pizzy, dzieki ktoremu zupelnie zmienia ona smak i jest bardzo zblizona do tej z prawidzwego pieca kamiennego. Taki kamien mozna znalezc chociazby w Castoramie http://alerabat.com/kody-promocyjne/castorama gdzie mozna tez trafic na dobre rabaty. Idealem byloby wybudowac na wlasna reke prawdziwy piec, jednak nie kazdy ma na to czas ani miejsce.

Zagubiony

postów: 2

22.05.2017 09:24

Ja tam zawsze stawiam na jakość i dlatego kupuję takie wyposażenie gastronomiczne wyłącznie za pośrednictwem dobrego sklepu http://qgast.pl/. Bez względu na to, czy chodzi o drobne wyposażenie w postaci kuchennych akcesoriów, czy też zaawansowanych urządzeń, Qgast to najlepszy wybór na dzień dzisiejszy.

olgamala

postów: 32

09.03.2017 09:39

Ja mogę polecić te piece stalgast.com/wyposazenie-pizzerii/piece-do-pizzyNie są to co prawda piece na drewno, ale też bardzo dobre i na pewno dadzą sobie świetnie radę w pizzerii.

MałaKawka

postów: 4

03.10.2016 12:05

Według mnie ideałem jest murowany piec opalany drewnem ale pewnie nie wszędzie są warunki żeby taki piec zainstalować.

dagaa

postów: 6

29.08.2016 14:52

kipson napisał 03.12.2015 11:49:
Jaki piec najlepiej nadaje się do wypieku pizza? Chodzi o małą gastronomię. Zamówień nie ma dużo, ale jest sporo zapytań o pizza właśnie.
Przeczytaj sobie ten artykuł: http://multigastro.pl/ blog/piec-do-pizzy-gazowy-czy-elektryczny/. Masz tam w skrócie opisane, który piec lepiej nadaje się do różnych wielkości gastronomii i na jaki najlepiej się zdecydować. ;)

Beata1987

postów: 6

31.05.2016 14:34

Moja siostra prowadzi niewielką restaurację w rodzinnej miejscowości. Serwują tam także pizzę. Ostatnio kupiła specjalny piec w Giełdzie Gastronomicznej i od razu przybyło jej klientów :) pizza jest o wiele lepiej opieczona, kolejne stanowisko pracy, a co za tym idzie szybsze wydawanie zamówień. Same plusy :)

Beata1987

postów: 6

10.05.2016 15:26

Do swojej pizzerii kupowałem piec dwukomorowy z firmy Gieldagastronomiczna.pl. Jestem bardzo zadowolona, bo spełnia swoje zadania dobrze. Prowadzę dużą restaurację, więc zależało mi na tym, aby dostać porządny i bezproblemowy produkt.

PizzeriaZuzola.pl

postów: 90

16.02.2016 13:30

Jeżeli chcecie spróbować naprawdę dobrej i smacznej pizzy wg włoskiej receptury,to zapraszamy do naszego lokalu www.PizzeriaZuzola.pl na pewno nikt nie będzie czuł się rozczarowany :)

Beata1987

postów: 6

14.12.2015 09:50

Dobre piece do pizzy można znaleźć w firmie Giełdagastronomiczna.pl. Zaopatrywałem się u nich, gdy otwierałem własną knajpkę. Dzisiaj moja restauracja ma wiele zamówień, głównie na pizzę. Świetnie się sprawdza.

zdrowitka

postów: 100

03.12.2015 14:47

A ile mniej więcej mozesz na taki piec przeznaczyć? BO jest bardzo wiele rozajów pieców. Tańsze, droższe. Nie polecam kupowania używanego bo nie wiesz czy dana maszyna nie ma ukrytych wad oraz jak intensywnie była użytkowana. Jak się popsuje to potem jest duzy problem. Mogę polecić model Morentti Forni MFMT64E/SC60 . Kupisz tutaj:
http://multigastro.pl

Może nie jest to taki tani piec ale jest bardzo praktyczny oraz bardzo dobrze trzyma ciepło.

kipson

postów: 82

03.12.2015 11:49

Jaki piec najlepiej nadaje się do wypieku pizza? Chodzi o małą gastronomię. Zamówień nie ma dużo, ale jest sporo zapytań o pizza właśnie.