Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Taki do sprawdzania temp. potraw, zwykle mięs poddawanych obróbce termicznej (zwykle pieczenie)....

kipson, 18.08.2017 | czytaj dalej


Jakie garnki na lata? >

Ja polecam niemieckie garnki ELO. Odkryłam je jak przyjechałam do męża na...

Kami30, 18.08.2017 | czytaj dalej


Śledź pod futrem >

Jak to taki przepis "na bogato", dorzuciłabym tu jeszcze coś chrupiącego, na...

NickyBalboa, 17.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1946, wpisów: 29726
najnowszy wpis: 18.08.2017 12:28

Mamy 26978 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wszystko o... kuchni+

FORUM kuchnia+ Jaki nowy program chcielibyście zobaczyć?

atomic

postów: 3

07.04.2015 13:10

Czy jest szansa na wyemitowanie ponownie programów z cyklu "FOOD SAFARI" i "Łatwa kuchnia indyjska". Oba znakomite, szczególnie ten pierwszy dawno nie gościł na antenie

manx

postów: 3

15.09.2012 20:17

chciałabym zobaczyć programy , które prowadzi James Martin, czy jest możliwe że się pojawią na antenie?

GieKa

postów: 23

06.07.2012 18:15

Jest szansa na jakiś program o robieniu w domowym zaciszu piwa, wina (owocowego) czy nalewek?

Gonzo

postów: 103

03.05.2012 21:24

Czytając Forum dowiedzialam się, że Julie Andrieu, bohaterka programu Julie gotuje ma swój (emitowany na M6) program dłuższy niż 2 minutowe programiki emitowane dotad w kuchnu tv, które jako bardzo ciekawe tylko pogłębiły mój apetyt na więcej. A zatem jesli to możliwe, proszę!

post edytowany 1 raz, ostatnio 03.05.2012 21:27

malgosiah

postów: 1

02.05.2012 14:39

Naprawdę mam frajdę oglądając Marylkę (oczywiście - Musidłowską) w akcji. Uwielbiam słuchać jej głosu i patrzeć, jak kupuje, smakuje i pichci różne fajne rzeczy. Kiedy widzę, jak robi to z łagodną uwagą i łatwością sama nabieram zapału do gotowania i wypróbowania jej smakowitości. M.

alaksa

postów: 5

30.04.2012 07:23

Ja od dawna jestem fanką Maryli Musidłowskiej - jeśli coś nowego wymyśli, to na pewno będzie smacznie, ciekawie i wesoło - mogłaby swoje felietony z gazet przenieść na ekran :)

moniamow

postów: 1

26.04.2012 13:11

No! Po pani Maryli od razu widać, że lubi gotowac oraz jeść! Najbardziej mi się podobała jej Spiżarnia. A temat? Zdecydowanie lokalne produkty sezonowe. Można by zaczynać każdy odcinek od wizyty na bazarze (: Może uda się nabyć jarmuż czy pasternak?? Albo botwinka inaczej niż w zupie? Podobno można z niej zrobić super sałatkę. Takie gotowanie z tego co jest, teraz i tutaj.

nioki

postów: 19

25.04.2012 19:34

zdecydowanie Maryle Musidłowską...od kiedy jej nie ma straciłem ochotę na pichcenie w kuchni...:-)

kucharcia

postów: 1

25.04.2012 19:08

A ja poproszę Panią Marylę Musidłowską z Elle o nowy program. Cudownie pisze o gotowaniu i fajnie się ja ogląda:-)

mancol68

postów: 260

24.04.2012 11:15

lesna napisała 07.10.2011 19:34:
Czy droga użytkowniczka ursi5 czytała w ogóle temat, w jakim się raczy wypowiadać? Brzmi on bowiem "Jaki nowy program chcielibyście zobaczyć", a nie "Komu pozwolić na wypowiadanie się na forum - entuzjastom dżdżownic zapiekanych w cieście i innych egzotycznych fiu-bździu, czy amatorom prostych przepisów?". Czytanie ze zrozumieniem naprawdę nie boli.
"Adam w sieci : patenty i triki" ... temat :"bida aż piszczy" Przejdź się tam.

post edytowany 1 raz, ostatnio 24.04.2012 11:16

Gonzo

postów: 103

28.10.2011 17:02

Uwielbiam programy typu "Łatwa kuchnia indyjska" Anjun Anand, Kulinarne safari, czy tez Toni Buxton o kuchni greckiej, bo pokazują jak łatwo mozna przyrządzić pyszne potrawy o ciekawych, nowych smakach. Produkty do nich sa juz z reguły dostępne w Polsce, choćby w sklepach internetowych. Jagnięcina jest już stale dostepna w Auchan, a sądze, że im większy będzie na nią popyt, tym większa stanie się podaż, a i ceny może spadną. W końcu warunki do hodowli baranów mamy, tylko jakoś zaginęła tradycja jedzenia baraniny i jagnięciny.

Ankarol

postów: 39

27.10.2011 22:51

ursi5 napisała 07.10.2011 13:20:
... pospolity bigos czy mielonego można zrobić bez oglądania programu kulinarnego.
Wbrew pozorom, pospolite jest z reguły dobre bo sprawdzone, nadęcie już niekonieczne.

lopez

postów: 9

10.10.2011 15:25

To, że każdy potrafi gotować to prawda, tak jak każdy potrafi jeździć samochodem (o;
Uwielbiam tatara. Okazuje się, że do tej pory jadłem śmieć anie tatara, a wiecie czego w nim zabrakło... wody... zwykłej wody. Zauważyli to wszyscy znajomi, którym podałem takiego tatarka, wcześniej wymieszanego - czytaj - zmiękczonego wodą. Wiem, że większość z was wie, że tak trzeba robić - jednak dla mnie ten prosty dodatek sprawił, że po raz kolejny odkrywam tą jedną z najwspanialszych przystawek i oderwać się nie mogę. Życzę Wam przynajmniej podobnych doznań jakie ja właśnie odbieram i mam nadzieję natrafić jescze na wiele podobnych - licze na to bo jestem amatorem, a nie profesjonalistą (o;

jacek1f

postów: 2296

08.10.2011 10:30

no brawo Lesna, pierwsze wejscia i na ostro od razu. Po co obrazac ludzi na dzien dobry i wchodzic w konflikt.

Twoja "wysypka" jest niegrzeczna, agresywna i odnosi sie do wypowiedzi poprzednika a nie tematu jednak.

A w temacie - zawsze bardzo chcialbym programow o sezonowowsci produktow i wielosci mozliwosci gotowania takiwgo jedzenia, bo wazam, ze to przyszlosc (bo ze przeszlosc, to wiemy) dla Wuropy, i dla Polski tez.
A nasz kraj jest we wspanialej sytuacji geograficzno-produktowej:-) i trzeba to popularyzowac i promowac.

ursi5

postów: 219

07.10.2011 20:57

W swojej wypowiedzi odpowiedziałam prosto i wyraźnie jakie programy kulinarne chętnie bym oglądała, ale jeśli szanowna użytkowniczka lesna uważa swoją wypowiedź dotyczącą dżdżownic za dowcipną, powinna przenieść się na jakieś forum przyrodnicze.

lesna

postów: 8

07.10.2011 19:34

Czy droga użytkowniczka ursi5 czytała w ogóle temat, w jakim się raczy wypowiadać? Brzmi on bowiem "Jaki nowy program chcielibyście zobaczyć", a nie "Komu pozwolić na wypowiadanie się na forum - entuzjastom dżdżownic zapiekanych w cieście i innych egzotycznych fiu-bździu, czy amatorom prostych przepisów?". Czytanie ze zrozumieniem naprawdę nie boli.

ursi5

postów: 219

07.10.2011 13:20

Wysypkę należy leczyć, bo to może być groźne a do tego zakaźne,a pospolity bigos czy mielonego można zrobić bez oglądania programu kulinarnego.

post edytowany 1 raz, ostatnio 07.10.2011 13:22

lesna

postów: 8

06.10.2011 22:18

"Na tym forum najczęściej wypowiadają się osoby lubiące gotować. Zatem potrawy typowe nie leżą szczególnie w ich zainteresowaniu, bo umieją to robić."

Wysypki dostaję od takich uogólnień. Szczególnie, że nierzadko do rzeczywistości pasują jak pięść do nosa. Lubię gotować, potrafię to robić, nie znęcam się kulinarnie nad domownikami, a jednak interesują mnie nie tylko wymuskane, egzotyczne i zaskakujące dania z górnej półki, ale też pospolity kotlet mielony czy bigos.

W_brett

postów: 1

06.10.2011 22:06

"My Greek Kitchen" z Tonia Buxton. To był jeden z najlepszych programów, jakie kiedykolwiek emitowaliście. Seria opowiadająca o kuchni greckiej w bardzo prosty, ale jakże urokliwy sposób. Dzięki takim programom naprawdę rozumiemy, że jedzenie jest częścią kultury, określa tożsamość ludzi w danym środowisku, potrafi dawać radość, ponieważ jednoczy pokolenia.
Bardzo proszę o przywrócenie tej serii.

ursi5

postów: 219

06.10.2011 21:22

Na tym forum najczęściej wypowiadają się osoby lubiące gotować. Zatem potrawy typowe nie leżą szczególnie w ich zainteresowaniu, bo umieją to robić. Ja lubię zaskakiwać moich gości potrawami nowymi ale też składających się z ingrediencji łatwych do kupienia na naszym rynku (i nie chodzi tu o Warszawę, gdzie już wszystko można kupić). Zatem najchętniej widziałabym programy z nowymi, zaskakującymi propozycjami.

lesna

postów: 8

06.10.2011 18:35

Chętnie obejrzałabym program o przygotowywaniu typowych polskich potraw z wykorzystaniem ogólnodostępnych w Polsce produktów. Można sobie oglądać do upojenia różne programy angielskie, kanadyjskie, australijskie - nie przeczę, są ciekawe, sprawnie nakręcone, ale nie czarujmy się, że przeciętny obywatel Polski po obejrzeniu tych programów chcąc ugotować coś, co właśnie obejrzał, dostanie w sklepie jagnięcinę, pancettę, albo inny produkt bezproblemowo stosowany w obcych kuchniach.
Przydałby się też dobry program poradnikowy, z którego można by się uczyć co zrobić z niewykorzystanych resztek i jak ratować nieudane potrawy. W programach zawsze wszystko idealnie wychodzi - ciasto nigdy nie ma zakalca, potrawy nie okazują się przesolone, albo bez wyrazu. A w prawdziwym życiu tak się przecież zdarza.

lopez

postów: 9

05.10.2011 15:11

Czołgiem (o;
Zastanawiam się... gdybym odszukał sponsora, który sfinansowałby produkcję serii programów kulinarnych przy udziale amatora przyrządzania nie do końca profesjonalnie potraw z dawka humoru. Co najchętniej byście w nich zobaczyli:
- potrawy serwowane na grillu w otoczeniu rodzinnym, w dziczy, w Polsce, za granicą kraju,
- potrawy typowe dla Polkiej kuchni serwowane w prosty nie wymyślny sposób,
- amatorskie wędzenie mięs,
- ogólny misz - z tego co znajdziemy w lodówce,
- potrawy z Waszych ulubionych miejsc świata
- potrawy, których nie odważycie się spróbować,
- potrway serwowane na imprezach, typowo polskich z udziałem zakręconych kolesi i babek
Mam kilka pomysłów w jaki sposób je realizować - wpiszcie się a może pchnie mnie to do działania, a wasze pomysły sprawią, że będziecie współtwórcami tych programów...

post edytowany 1 raz, ostatnio 05.10.2011 15:13