Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Śledź pod futrem >

Jak to taki przepis "na bogato", dorzuciłabym tu jeszcze coś chrupiącego, na...

NickyBalboa, 17.08.2017 | czytaj dalej


Catering na festyn w Warszawie >

Grill to bardo dobry pomysł. Szczególnie,że kazdy to lubi :) Jeśli jest...

zdrowitka, 17.08.2017 | czytaj dalej


Jadalnio-kuchnia i stół >

KrystynkA, powiem Ci, że drewno też może być luksusem i też może...

Jagoda39, 16.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1945, wpisów: 29724
najnowszy wpis: 17.08.2017 12:48

Mamy 26974 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Książki kulinarne

FORUM kuchnia+ Jak zrobic RELISH?

Gumis

postów: 2

13.11.2006 23:02

bardzo prosto oto przepis:

1 1/2 szklanki octu z bialego wina
1 lyzeczka ziaren gorczycy
1 Lyzeczka ziaren kolendry
2 lyzki cukru
8 duzych ogorkow konserwowych (startych lub drobno posiekanych
1 mala zolta 1 mala czerwona papryke marynowana obrana ze skorki posiekana
1 mala cebule drobno siekana
2 lyzeczki siekanego kopru

polaczyc ocet, ziarna i cukier zagotoac i na zmniejszonym ogniu zredukowac do polowy (powinna powstac konsystencja syropu) dodac pozostale skladniki i wymieszac delikatnie. dodac sol i pieprz do smaku. schlodzic w lodowce przynajmniej na 1 godz przed podaniem.

SMACZNEGO.....

aggie

postów: 1

11.11.2006 16:38

taki relish z ogórkow konserwowych, drobno startych. Ktos wie?