Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Śledź pod futrem >

Jak to taki przepis "na bogato", dorzuciłabym tu jeszcze coś chrupiącego, na...

NickyBalboa, 17.08.2017 | czytaj dalej


Catering na festyn w Warszawie >

Grill to bardo dobry pomysł. Szczególnie,że kazdy to lubi :) Jeśli jest...

zdrowitka, 17.08.2017 | czytaj dalej


Jadalnio-kuchnia i stół >

KrystynkA, powiem Ci, że drewno też może być luksusem i też może...

Jagoda39, 16.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1945, wpisów: 29724
najnowszy wpis: 17.08.2017 12:48

Mamy 26974 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Jabłuszko pełne snów - do mięska

mozaika

postów: 58

02.11.2007 16:42

Kwaśne jabłuszka dzielimy na ćwiartki (albo ósemki) i wrzucamy do naczynia z mocno osoloną wodą. Na jakowymś tłudzczyku podduszamy posiekaną cebulkę, jak się ładnie zeszkli dodajemy odsączone jabłka i posypujemy przyprawami (ja tam najbardziej lubię majeranek z lekką nutą tymiankową) i solą, po czym naczynie przykrywamy i dusimy na małym ogniu. Jak jabłka się rozpadną to już można jeść!