Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Taki do sprawdzania temp. potraw, zwykle mięs poddawanych obróbce termicznej (zwykle pieczenie)....

kipson, 18.08.2017 | czytaj dalej


Jakie garnki na lata? >

Ja polecam niemieckie garnki ELO. Odkryłam je jak przyjechałam do męża na...

Kami30, 18.08.2017 | czytaj dalej


Śledź pod futrem >

Jak to taki przepis "na bogato", dorzuciłabym tu jeszcze coś chrupiącego, na...

NickyBalboa, 17.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1946, wpisów: 29726
najnowszy wpis: 18.08.2017 12:28

Mamy 26977 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wydajemy przyjęcie

FORUM kuchnia+ Impreza grill

karolinaxop

postów: 5

07.10.2016 13:40

Na grilla idealnie nadaje sie karkówka, nie wysusza się tak jak kurczak. Można przygotować szaszłyki z bekonem np i z warzywami. Na grilla super sprawdza się również cukinia, albo kabaczek.Do tego obowiązkowo sałatka grecka :)

mangonel

postów: 5

27.09.2016 22:38

Grille to najlepsze imprezy. Mało roboty, dużo interakcji :)

hotrock.pl

postów: 2

28.06.2016 20:35

A co powiecie na grillowanie na gorącym kamieniu? :)

MarzenkaH

postów: 21

15.06.2016 14:52

Ja właśnie ostatnio zakupiłam sobie grilla elektrycznego. Jednak taki na węgiel to ma swój klimat ;)

post edytowany 4 razy, ostatnio 25.08.2016 03:21

paulagotuje

postów: 5

10.02.2016 15:48

Jak się ma sprzęt to można grillować cały rok :)

Mariolka88

postów: 19

09.02.2016 14:57

Nigdy nie zapomnę jak w liceum zrobiłam ze znajomymi grilla w moim garażu - zimą :) Tata zaraz obudził się od zapachu ale nie był zły a nawet się dołączył... Miłe wspomnienia :)

ciasto_marchewkowe

postów: 25

11.01.2016 22:37

ja ostatnio robiłam grilla ... w sylwestra :). Tzn na grillu elektrycznym ale smacznie było :). Karkówka obowiązkowa, kurczak marynowany na słodko-kwaśno, warzywa czyli dośc tradycyjnie. Obowiązkowo do grilla kilka rodzajów sosów np. tzatziki, chrzanowy na bazie serka naturalnego Bieluch oraz różne przekąski np. "biedronki" z pomidorków na krakersach, zawijasy z tortilii (na zimno) i bułeczki zapiekane na grillu z odrobina oliwy a na wierzch pomidory w specjalnej marynacie - takie ala bruschetty z pomidorami.

troczka

postów: 16

16.10.2015 12:51

ja ostatnio byłam na grillu z wegetarianami i O DZIWO jedzenie nie było dużo gorsze niż karkóweczka i kiełbaska :P

podali tam np. faszerowaną paprykę (w środku byl ryż usmażony na bulionie warzywnym, cebula, zioła) i warzywka z masłem w folii aluminiowej. Były też duże pieczarki, które same w sobie były pyszne :)

PizzeriaZuzola.pl

postów: 90

12.10.2015 12:23

Jeżeli grill to karkówka oraz opiekane ziemniaczki,które moim zdaniem smakują najlepiej i nie są tuczące:)

PizzeriaZuzola.pl

Annabel

postów: 5

23.09.2015 15:56

Ja najbardziej lubię karkówkę i boczek na patyku ;) Do tego jakieś zdrowe sałatki i całość jest bardzo smaczna ;)

kzaleska75

postów: 3

07.09.2015 02:15

Byliśmy już na wielu grillach, zarówno w skromnych domostwach, że tak powiem, jak i u znajomych "ę-ą" w ogrodach, i powiem wam tyle, że wszędzie najwięcej uciechy przyniosła tradycyjna kaszaneczka i karkóweczka, a cała reszta to bardziej jako jakieś egzotyczne dodatki, w ramach wprowadzenia jakiejś odmiany, ale trudno powiedzieć, by szaszłyki, pieczona cukinia czy gruszki cieszyły się jakimś wielkim powodzeniem. Także stawiajcie na polską klasykę grillowania, a gwarantowane zadowolenie gości. (No, chyba, że w większości macie znajomych wegan).

grzybol

postów: 9

31.08.2015 10:56

ja to mogę cały dzień jeść śliwki zawinięte w boczek, boski smak!

bruno29

postów: 9

25.08.2015 10:09

duszonki (czy też pieczonki) faktycznie robi się nad żywym ogniem w garze, najlepiej żeliwnym. a grill tylko z drewnem!

rzviro

postów: 212

09.06.2015 18:30

Grill elektryczny - TO NIE GRILL. A duszonkę ( o ile mi wiadomo ) robi się w garze, bo to jest danie tzw. jednogarnkowe. Przepisów na grillowaną nie znam ( choć nie twierdzę, że nie ma ).

Getsler

postów: 1

09.06.2015 17:51

ja proponuję duszonkę, tego nic nie jest w stanie przebić, może nie na grilla ale na ognisko. Grille posiadam ale tylko elektryczne http://www.euro.com.pl/grille.bhtml, próbowałem na nich już skrzydełek w miodzie, pyszne, oraz kaszanki w sreberku z papryką i pieczarkami, też polecam nie wiem jak na węglu się zachowają ale wydaje mi się że po prosu będzie papryka dłużej dochodzić,smacznego w razie przepisów polecam się :)

rzviro

postów: 212

20.05.2015 17:18

Florek00 napisał 20.05.2015 11:43:
szaszłyk z kurczaka w curry i kawałków świeżego ananasa - dla mnie idealne rozwiązanie na grilla.
Dodałbym do tego: cebulkę, czosnek, świeżą paprykę, jakąś ostrą papryczkę, co jakiś czas kawalątek selera naciowego, boczusia ( surowego, wędzonego - wedle uznania ), i - dla uzupełnienia - kawałeczki karkóweczki. Tyle moich pomysłów..... Smakowitości

Florek00

postów: 1

20.05.2015 11:43

szaszłyk z kurczaka w curry i kawałków świeżego ananasa - dla mnie idealne rozwiązanie na grilla.

post edytowany 2 razy, ostatnio 20.05.2015 11:44

Justa1988

postów: 75

05.05.2015 11:57

gruszki z serem pleśniowy? Tego nie robiłam jeszcze, napisz mi proszę jak to się robi, może spróbuje zrobić

ciasto_marchewkowe

postów: 25

27.04.2015 21:39

grillowane ryby, gruszki z serem pleśniowym albo liście cykorii z serem pleśniowym - grzybki na stół, ogóreczki itd. grillowany chelbek, albo taka mistrzowska bagieta. Dużo jest pomysłów :)

post edytowany 1 raz, ostatnio 27.04.2015 21:40

Justa1988

postów: 75

27.04.2015 14:49

co na imprezę typu grilla. Robię grilla na ogrodzie w altanie- i teraz jakie przekąski dajecie oprócz mięsa i sałatek. Macie jakieś propozycje?