Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

pozyczki online >

Ja polecam [url=https://aasadlabiznesu.pl/]pożyczka przez internet[/url] skorzystałam z niej miesiąc temu, Aby otrzymać...

kosmag91, 22.08.2017 | czytaj dalej


Diety >

Zastanawiam się nad skorzystaniem z Dietmap ... Stosował ktoś tą dietę? Polecilibyście?

aneczka95, 22.08.2017 | czytaj dalej


Olej kokosowy dobry na wszystko >

Dlatego warto poczytać czym różni się nierafinowany od rafinowanego, jakie mają właściwości...

Olivia, 22.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1947, wpisów: 29735
najnowszy wpis: 22.08.2017 21:07

Mamy 26985 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ IMBIR

Hestia Q-34

postów: 419

15.10.2009 19:58

Jill Norman w Wielkiej Ksiedze Przypraw pisze:
"Imbir przezaczony do konserwowania moczy sie przez kilka dni w slonej zalewie,
a pozniej w chlodnej wodzie.Po wymoczeniu gotuje sie najpierw w wodzie,a potem
w syropie cukrowym,w ktorym bedzie przechowywany".
Kto mi powie dlaczego moczy sie go w slonej zalewie i co to daje?
Gotowalam zawsze krotko w wodzie,a potem w syropie.
Zrobilam tez wedlug opisanej wyzej metody i nie widze roznicy ani w smaku,ani
w wygladzie.