Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Jest co najmniej kilka opcji. Do domu spokojnie wystarczy sonda na 1.5m...

beks, 23.08.2017 | czytaj dalej


jakie meble do kuchni >

Ja zawsze uważałem meble na wymaiar za zbyt duży wydatek. Moim skromnym...

misio12312, 23.08.2017 | czytaj dalej


pozyczki online >

Ja polecam [url=https://aasadlabiznesu.pl/]pożyczka przez internet[/url] skorzystałam z niej miesiąc temu, Aby otrzymać...

kosmag91, 22.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1947, wpisów: 29737
najnowszy wpis: 23.08.2017 13:04

Mamy 26989 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Hummusy, ale w wersji śniadaniowej

Gonzo

postów: 103

13.09.2012 17:48

Właśnie ostatnio "chodził za mną" hummus i kiedy już roztarłam ciecierzycę stwierdziłam ze zdumieniem, że nie mam już tahini, więc zastąpiłam ją sezamem i olejem sezamowym i całość wyszła naprawdę smaczna, przy czym dla mnie nawet na śniadanie hummus musi być "wytrawny", z dużą ilością kminu, z sokiem z cytryny/limonki, czosnkiem, sproszkowaną papryką i chilli (wersja z cukrem nie brzmi dla mnie pociągająco), do tego w opiekaczu robię z tortilli mocno chrupiące placki.

kamilsakalus

postów: 29

13.09.2012 13:36

Dla mnie to alternatywa dla wszechobecnych "kremów czekoladowych", składających się głównie z cukru. Może podzielicie się swoimi wersjami takich śniadaniowych past?
Humus z sezamu i siemienia lnianego