Dania z grilla

ostatnio na forum >>

Ugotowani, czyli bitwa na noże i widelce >

Noże i wielce chyba najwyższy czas do zamrażarki. Co za dużo to...

Agata11, 25.04.2017 | czytaj dalej


Ulubiona kawa >

Ja piję praktycznie każdą kawę, wszystko zależy od tego jaka okazja i...

Racjonalny, 25.04.2017 | czytaj dalej


365 obiadów Mariety Mareckiej 2 >

Pani Marieta, uważam ze to co pani gótuje jest warte osobnego kanału...

Yurjke, 24.04.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1904, wpisów: 29334
najnowszy wpis: 25.04.2017 19:43

Mamy 26642 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Grillowanie czas zaczynać:)

donatkaaa34

postów: 2

21.04.2017 07:30

Sezon grillowy uwazam za rozpoczęty:)

kipson

postów: 73

20.04.2017 12:42

U nas rówineż sezon się zaczął. Grillowaliśmy pierwszy raz juz 3 tygodnie temu kiedy pogoda była bardzo ładna i szkoda było z niej nie skorzystać. Przez ostatnie tygodnie nie udało nam się z racji tego,ze było zimno . Ale dzisiaj się przejaśnia. Sprawdzałem również pogodę na weekend majowy i ma byc bardzo łądnie i ciepło ( miejmy nadzieję,ze właśnie tak będzie).
Jeśli szukacie bardziej oryginalnych przepisów to polecam krewetki z grilla:
https://www.przepisy.pl/przepis/krewetki-z-grilla

Do tego sosik i białe pieczywo. Palce lizać !

KingaMaj7

postów: 1

17.11.2016 13:00

Jak dla mnie to sezon na grillowanie trwa cały rok ;) Kwestia tego czy odbywa się to na zewnątrz czy w środku. W lecie to wiadomo, grillowanie w altance i opiekanie mięska na rozpalonym grillu przy piwku :) W takim okresie jaki mamy obecnie, grilla robię w domu i używam do tego grilla elektrycznego zakupionego na https://grillmix.pl/ . Jak dla mnie to sezon na grillowanie trwa cały rok ;) Kwestia tego czy odbywa się to na zewnątrz czy w środku. Smak co prawda nie ten sam co na grillu węglowym w plenerku, ale lepszy rydz niż nic jak to mówią :) Jak ktoś jest wielkim fanem robienia potraw z grilla to polecam na zimę zakupić grilla elektrycznego i działać w domu, zamiast czekać na lato :)

RosaAtra

postów: 1

30.07.2016 11:47

Tutaj macie świetnie napisany artykuł o sprzęcie do grillowania i ich rodzajach http://www.przepisnadom. pl/grillowy-zawrot-glowy-jak-wybrac -grill-ogrodowy/ każdy powinien tam zaleźć przydatne informacje :) Polecam

hotrock.pl

postów: 2

28.06.2016 20:33

Co prawda zaczął nam się sezon na grillowanie na świeżym powietrzu ale świetnym rozwiązaniem jest także grillowanie na gorącym kamieniu - przez cały rok :)

Kasia34

postów: 8

11.04.2016 12:28

A jak w tym roku? Pierwszy grill już za Wami? My planujemy go na pierwszy ciepły weekend. A co do przepisów na grilla to chce w tym roku wypróbować młode szparagi w boczku, coś jak tutaj i koniecznie pieczone bataty z rozmarynem jako dodatek.

kamilsakalus

postów: 29

14.06.2012 16:50

jeżeli coś jest robione w folii aluminiowej to z grillowaniem nie ma nic wspólnego. Bo grill to dym, a nie tylko temperatura. Grillując cokolwiek w folii aluminiowej identyczny efekt smakowy uzyska się w piekarniku, albo gotując na parze.

lasuch111

postów: 1

13.06.2012 16:35

ciasto_marchewkowe napisała 13.06.2012 14:53:
Moje ostatnie odkrycie - banan w środku z kawałkami czekolady (nacinamy lekko banana i wpychamy tam kawałki czekolady) zawinięty w folię i upieczony na grillu - cudo! :)
Popieram! Ja takie faszerowane bananki testowałem w zeszłym roku:)

Pozdrawiam

ciasto_marchewkowe

postów: 25

13.06.2012 14:53

Moje ostatnie odkrycie - banan w środku z kawałkami czekolady (nacinamy lekko banana i wpychamy tam kawałki czekolady) zawinięty w folię i upieczony na grillu - cudo! :)

Arotka

postów: 2

12.06.2012 16:35

Ja dzisiaj zaszaleję z szaszłykami rosyjskimi :). Już wczoraj zamarynowałam mięso zobaczymy co z tego wyjdzie. Jeszcze nigdy nie jadłam baraniny, ale stwierdziłam, że nie chce zamieniać tego na kurczaka.
Przepis jest w przepisach kibica :) nie umiem niestety dodać linku wprost do pdf :( http://smaker.pl/ebooki

party-boat.pl

postów: 2

07.06.2012 23:28

Miałem na myśli taką:www.party-boat.pl

party-boat.pl

postów: 2

07.06.2012 23:27

Witam wszystkich,
co myślicie o takiej formie grillowania?
Pozdrawiam.

vela

postów: 1

11.02.2012 10:08

Może dla niektórych zakończył się sezon grillowania, ale nie dla mnie. Ja grilluję o każdej porze roku. Tydzień temu urządziliśmy ze znajomymi spotkanie przy grillu. Oczywiście grill stał w altance, za ciepło nie było.. Grillowaliśmy na zmianę. Uwierzcie, czas spędziliśmy miło. A pieczarki faszerowane mięsem były po prostu pyszne. Lepiej nam smakowało, niż latem na upałach. A Wy co sądzicie o grillowaniu o każdej porze roku?

jacek1f

postów: 2296

22.07.2011 15:25

o tak! Truskawki, wieksze sa super.
ananas, jablko, plastry pomaranczy, gruszki, sliwki bombowe tez sa, banany to wiadoma rzecz, morele - wszelkie takie owoce dostają turbo smaka na grillu.
Jesli ktos boi sie oliwy, to bezsmakowey lej z winogron albo cos takiego mzna uzyc, bo powinno sie nasmarowac je lub skropic przed polozeniem na ruszt.

Wojtass

postów: 5

22.07.2011 11:31

Ostatnio widziałem nad jeziorem, że ludzie robili truskawki z grilla wydawało mi się to trochę dziwne, ale spróbowałem i naprawdę są pyszne ;)

Blanka

postów: 9

06.06.2011 11:10

Ja do grilla w sumie najczęściej przygotowywałam sałatkę grecką, szczególnie gdy na grillu królował karczek. Czasami też robimy ziemniaczki w folii aluminowej. Mniam, pychotka!

magnolia

postów: 61

05.05.2011 12:05

Ja polecam na deser grillowane banany. Bardzo szybki i prosty przepis. Dojrzałe banany grillujemy do momentu aż sczernieją i będą miękkie (sprawdzamy naciskając palcem). Podajemy z zimną, gęstą śmietanką lub masełkiem miodowym (wymieszane masło z golden syroup lub płynnym miodem i zamrożone - uformowane w wałeczek, do podania kroimy w plasterki). Cudoo :-)

anulka7

postów: 121

02.05.2011 23:25

u mnie wkońcu na wczorajszym grilu skończyło się na kiełbasce,kaszance,szaszłykach z filetów z kurczaka,boczku i karkówce,do tego zrobiłam warzywa ale cukinia i papryka ok z grilla bakłażan ochyda mi nie smakował jak wata nawet mój pies nic chciał zjeść:):)do tego sałatka z czerwonej karbowanej sałaty,rzymskiej ogórka rzodkiewki pestek dyni posypana śweżo startym parmezanem i sosem z bazyli,oliwy,czosnku,soli i pieprzu
szkoda,ze już nam pogoda jutro nie dopisze wrrr ten nasz klimat

jacek1f

postów: 2296

30.04.2011 13:53

mmm, ja podobnie, ale bez laczenia w salatke, tylko osobno - plastry baklazana okragle,
cukinia w grube plastry wzdluz, papryka w polowkach - i podobnie posmarowane oliwa z czosnkiem na ruszt.
Polowki pomidorow przekrojem na dol tez na grilla do zarumienienia.

hester83

postów: 16

29.04.2011 09:14

Ja uwielbiam prostą sałatkę, w której dominują grillowane warzywa.Bakłażany kroję w plastry, paprykę na 6 części, cukinię w plastry. Do warzyw dodaję pokrojony w plastry czosnek i odrobinę oleju. Marynuję w czosnku godzinę. Potem warzywa na grill. Upieczone mieszam z pomidorkami koktajlowymi przekrojonymi na pół, oliwkami. . Do tego najprostszy winegret i odrobina świeżego oregano.

http://www.kulinarnawyspa.pl

anulka7

postów: 121

28.04.2011 23:04

jako,ze zbliża się nam sezon grillowy może podzielmy się jakimiś fajnymi przepisami co do niego?nie koniecznie tylko mięsnymi,ogólnie ,sałatki, przystawki,dipy itp bo mi na samą mysl o grillu już ślinka leci:)