Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Taki do sprawdzania temp. potraw, zwykle mięs poddawanych obróbce termicznej (zwykle pieczenie)....

kipson, 18.08.2017 | czytaj dalej


Jakie garnki na lata? >

Ja polecam niemieckie garnki ELO. Odkryłam je jak przyjechałam do męża na...

Kami30, 18.08.2017 | czytaj dalej


Śledź pod futrem >

Jak to taki przepis "na bogato", dorzuciłabym tu jeszcze coś chrupiącego, na...

NickyBalboa, 17.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1946, wpisów: 29726
najnowszy wpis: 18.08.2017 12:28

Mamy 26977 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Golonka po alzacku (w bialym winie)

kapturek62

postów: 1

19.04.2008 06:42

Golonke dobrze podsmazyc, przelozyc do garnka, dorzucic 5 cebul pokrojonych w piorka, dodac: sol, pieprz, lisc laurowy oraz 1,5 lyzki cukru, zalac bialym wytrawnym winem i zagotowac. Nastepnie przykryc i dusic na malym ogniu ok.2godz.Podawac z purée ziemniaczanym.Smacznego!