Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Oryginalne menu w restauracji >

A my lubimy się wybrać raz na jakiś czas do dobrej resturacji,...

zdrowitka, 17.10.2017 | czytaj dalej


365 obiadów Mariety Mareckiej 2 >

Moim zdaniem programy na kanale się poprawiły. Nie jest tak jak pisza...

Katulla, 16.10.2017 | czytaj dalej


Błąd >

Cześć. Przez straszny błąd lekarzy moje zdrowie podupadło. Kompletnie nie wiem co...

mądraala, 16.10.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1973, wpisów: 29940
najnowszy wpis: 17.10.2017 07:50

Mamy 27168 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Programy kuchni+

FORUM kuchnia+ Gary Rhodes w kuchni przez cały rok

więcej >>

tulipanka

postów: 2

20.11.2016 00:16

Witajcie,
czy orientujecie się może, czy są gdzieś dostępne przepisy z odcinka w którym Gary odświeżał kilkudniowe croissanty i robił gorącą czekoladę? kojarzy ktoś?

będę wdzięczna za wszelkie informacje

pozdrawiam
:)

ursi5

postów: 219

19.06.2011 13:26

Dzięki:-)

Hestia Q-34

postów: 419

17.06.2011 20:02

Ursi niestety, w programie nie ma przepisow,ale znalazlam w necie przepisy
wszystkich potraw,ktore Gary gotowal pod okiem mistrzow.Znajdziesz na
RHODES ACROSS INDIA - INDIAN RECIPES.
Uzywa przypraw,o ktorych nigdy nie slyszalam,
np. ASAFETYDA - CZARCIE LAJNO,lub inaczej - smrodzieniec./Przyznam,nazwa nie
zacheca do uzywania/,albo czarna sol wulkaniczna,ktora sie wydobywa na terenach
wulkanicznych Indii i Pakistanu.
Jak wspomnial Admin,jest szansa ze kuchnia kupi program.

14.06.2011 10:15

 

Witam
Już w lipcu Kuchnia.tv planuje wyemitować nową serię "Rhodes na Karaibach". Być może w przyszłości postaramy się także o Rhodesa w Indiach.

pozdrawiam

ursi5

postów: 219

13.06.2011 14:50

Hestio, podeślij może jakiś ciekawy przepis z tego programu dla zachęty, bo wszystkie emitowane przez kuchnię.tv programy Gary Rhodesa, jednoznacznie oceniane były jako znakomite:-)

Hestia Q-34

postów: 419

13.06.2011 13:53

Adminie,aktualnie ogladam w telewizj szwedzkiej program "RHODES ACROSS INDIA".
Bardzo,bardzo ciekawy.Moze trafi kiedys do kuchni tv?
Pozdrawiam.

kasior

postów: 24

07.04.2010 23:43

uwielbiam wszystkie programy tego pana:)

viXen

postów: 10

07.04.2010 20:02

Wspaniały :D

Hestia Q-34

postów: 419

07.04.2010 19:54

Moge ogladac na okraglo.

caer

postów: 194

05.04.2010 20:31

:)
prosieeeemy prosiemy:)
fanklub się zagęszcza:)

jacek1f

postów: 2296

05.04.2010 20:26

podziwiam i szanuje goscia, wiec jestem tez ..fanem. a co.

caer

postów: 194

05.04.2010 20:08

zmieścimy się razem Tresko :)

ja to się muszę troszkę ogarnąć bo gapię się na niego jak sroka w gnat!:P
gotuje tak,że jak napisała mag, gotowam zjadać z telewizora :)

Kategorycznie jest w mojej trójce NAJ
Pepin, Garry, Jamie
no i Adam z polskich propozycji
Każdy na swój sposób inny ale w tym co robi i jak robi mistrzowski!

Chętnie spróbowałabym jeszcze czegoś autorstwa Emerila i Josego Andresa.

post edytowany 1 raz, ostatnio 05.04.2010 20:09

k.tyczynski

postów: 81

02.04.2010 13:27

Również sie zgadzam, chociaż brakuje mi tego jego stylu z poprzedniego programu :D

Treska

postów: 161

01.04.2010 09:46

Bardzo mi się podoba :) Tak jak poprzedni jego program, pokazywany w Kuchnia TV, ogladałam z rozbawieniem (fryzura i porcięta) i w zwiazku z tym nie do końca poważnie traktowałam, tak "G.R. w kuchni przez cały rok" jest według mnie świetny.

Wszystkie przepisy mi pasują i wydają się - dzięki "przewodnikowi" - proste do zrobienia.

Pomysły nadal ma świetne :) Widzieliście jak pięknie przygotował do podania kapustę włoską ? Bomba, naprawdę. Od razu postanowiłam zrobić tak samo :))) Tyle tylko, że nie wiem, co z tą mikrofalą. Proszę, może ktoś mi podpowie na jaką moc nastawił kuchenkę, w której umieścił zafoliowaną i obciążoną kapustkę ???

PS. Caer, jeśli pozwolisz, to i ja się dołączę do jego fanklubu ;)

post edytowany 1 raz, ostatnio 01.04.2010 09:47

viXen

postów: 10

31.03.2010 10:18

Zawsze mi się podobał, wariat taki, najbardziej jak jeździł po Brytanii, ale teraz też miło zerknąć. Podobają mi sie fragmenty w których jego samego właściwie nie widać, tylko kamera "siedzi w garnku".

kris ulung

postów: 6

29.03.2010 20:23

Naprawdę super profesjonalny program. Zero ściemy. Merytorycznie dopracowany w każdym szczególe, od muzyki, przez zdjęcia i światło, do spokojnie tłumaczącego prowadzącego. Widać, że skończył ze swoim lekko freekowym stylem z poprzednich programów.

mag

postów: 17

20.03.2010 21:23

To prawda. Genialne!
Polędwicę wołową z warzywami byłam gotowa zjeść z telewizora.
Więcej takich programów!

Ela LISA

postów: 1956

19.03.2010 12:46

Rewelacja. Perfekcja. Przyjemnie cos takiego poogladac.

Ela LISA

postów: 1956

13.03.2010 14:40

To prawda, czesciej ogladalam BBC PRIME, tam tez czesto ogladalam programy Ricka Steina. Dziwne jest to, ze w zadnej naszej ksiegarni, do tej pory,nie pojawily sie ich ksiazki. W jezyku Polskim, oczywiscie.

Hestia Q-34

postów: 419

13.03.2010 13:42

Ogladam z przyjemnoscia.Na widok warzyw i owocow,jakich uzywa
w programie,dostaje przyspieszenia tetna.

ania7403

postów: 63

12.03.2010 20:11

Właśnie miałam pisać, że nie cierpię groszku i kalafiora ale to danie baaaaaaaardzo efektowne :) Groszek w oliwie szczególnie :)
No i muzyka świetnie podkręca program, podkreśla jego lekkość.

caer

postów: 194

12.03.2010 19:57

widzieliście jak zrobił troć z na puree z kalafiora. Z groszkiem. I oliwa ziołową.
I jak to podał?!?!
matkozcórko
zakochałam się

snoozy

postów: 2419

12.03.2010 11:33

O ile mnie oczy nie myla tą pisała BBC Lfestyle a nie PRIME

Hors Dewre

postów: 30

12.03.2010 09:54

Już to pisałaś pare postów niżej.

Ela LISA

postów: 1956

12.03.2010 06:34

Byl tez pare lat temu, na BBC PRIME. Kucharz z gornej polki.

snoozy

postów: 2419

11.03.2010 22:49

To co lubie.Łatwe i przyjemne gotowanie, sezonowośc potraw,wyczucie smaku i świetne pomysły.Jak dla mnie to jego najlepszy program

marghe

postów: 356

11.03.2010 22:43

Jeden z moich ulubionych kucharzy z REady Steady Cook :)

jacek1f

postów: 2296

11.03.2010 21:54

no coz, czyli nobody is perfect...
ja robie bez rosolowki, choc przyznam, ze zawsze mam kilka gdzies gleboko w szace w rogu:-)

ania7403

postów: 63

11.03.2010 21:53

Też zwróciłam uwagę na jego spokojny ale pełen przekonania ton głosu. Pewnie zaraz ktoś napisze, że to przepisy dla "mało ambitnych" ale co tam.
Pamiętam, że z cyklu chyba "kolacja z przyjaciółmi" właśnie Gary R, Gordon R i Pani Madhur Jaffrey podobali mi się najbardziej.

Ela LISA

postów: 1956

11.03.2010 21:44

Tez ogladalam Garryego Rhodesa pare lat temu na BBC Lifestyle. To swietny prgram. Kucharz tez.

caer

postów: 194

11.03.2010 21:39

jacek1f napisał 11.03.2010 21:36:
ja myslalem, ze to kosteczka masla, bo mial pojemnik pelen kostek masla i wlasnie maslo dodaje sie...
Roslolowka? bylaby bezsensu.
?
ano rosołówka... i to taka ciemna bardzo, coś jakby sos pieczeniowy w koncetracie... No w szoku byłam. Powiedział dosłownie" i dodajemy 1//4 kostki rosołowej"
W dzisijeszym odcinku, tym o pieczeni jagnięcej.

Za to deser z rabarbarem i piankami bezowymi zachwycający poprostu.

post edytowany 1 raz, ostatnio 11.03.2010 21:41

caer

postów: 194

11.03.2010 21:37

Pamiętam program, w którym jeździł po Anglii i gotował lokalne specjały. Dobrych kilkanascie lat młodszy, w zwariowanych spodniach w kratę i śmiesznej fryzurze. Bardzo dobre rzeczy robił. Potem był taki quasi podróżniczy. Jechał np. do Chin, tam spotykal się z kucharzami, uczył się, gotował z nimi. Potem wracał do Angli i robił przyjęcie w swojej restauracji dla Chińczyków i serwowal im swoje wariacje na temat ich kuchni. Tez fajny program.

jacek1f

postów: 2296

11.03.2010 21:36

ja myslalem, ze to kosteczka masla, bo mial pojemnik pelen kostek masla i wlasnie maslo dodaje sie...
Roslolowka? bylaby bezsensu.
?

caer

postów: 194

11.03.2010 21:33

ja też! Oglądałam go przedtem namietnie na BBC Lifestyle. Mam do niego ogromną słabość. Pomijając to że świetnym kucharzem jest, to program jest dobrze zrobiony.
Oglądalam właśnie dzisiaj.
Mam tylko jeden problem i nijak nie potrafię wyjaśnić czemu to zrobił.. Jacek, czy ty tez zauwazyłeś że dodał kawałek kostki rosołowej podczas deglasowania brytfanny?
Szczerze mówiąc się bardzo zdziwiłam. Pierwszszy raz widziałam jak coś takiego dodaje.
hm.

jacek1f

postów: 2296

11.03.2010 21:25

cos wspanialego!
polecam szczerze - jak filmowane, jak spokojnie prezentowane, a jednak z pasja i smakiem....
I pomysly jakie.

Zachwycony tymi odcinkami jestem. oj.