Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Catering na festyn w Warszawie >

Grill to bardo dobry pomysł. Szczególnie,że kazdy to lubi :) Jeśli jest...

zdrowitka, 17.08.2017 | czytaj dalej


Jadalnio-kuchnia i stół >

KrystynkA, powiem Ci, że drewno też może być luksusem i też może...

Jagoda39, 16.08.2017 | czytaj dalej


dieta bezglutenowa >

Czy nie jeść glutenu, to powinien być wniosek alergologa, albo dietetyka. Ja...

maniotek, 14.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1945, wpisów: 29723
najnowszy wpis: 17.08.2017 10:24

Mamy 26974 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ garam masala po polsku

tasman1984

postów: 10

06.12.2012 18:01

Witam małe urozmaicenie w temacie mielonych:) kupujemy mięso tak jak na mielone.przygotowujemy je z jajkiem i bułką.w międzyczasie gotujemy torebkę ryżu.Po ugotowaniu dodajemy do mięsa i mieszamy.Następnie formujemy malutkie kuleczki i obtaczamy w mące.Następny krok to sos.pomidory w puszce wrzucamy na patelnię na której wcześniej podsmażyliśmy cebulę i czosnek. Dodajemy 2 łyżeczki przyprawy garam masala i zioła wedle uznania. Następnie wstawiamy kaszę gryczaną do ugotowania. Po ok 10 min wyciągamy odcedzamy i dorzucamy do gotującego się sosu.Dodajemy nasze pulpeciki i gotujemy w sosie aż kasza będzie miękka.Smacznego