Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Taki do sprawdzania temp. potraw, zwykle mięs poddawanych obróbce termicznej (zwykle pieczenie)....

kipson, 18.08.2017 | czytaj dalej


Jakie garnki na lata? >

Ja polecam niemieckie garnki ELO. Odkryłam je jak przyjechałam do męża na...

Kami30, 18.08.2017 | czytaj dalej


Śledź pod futrem >

Jak to taki przepis "na bogato", dorzuciłabym tu jeszcze coś chrupiącego, na...

NickyBalboa, 17.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1946, wpisów: 29726
najnowszy wpis: 18.08.2017 12:28

Mamy 26979 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ fusion zupa

enigma

postów: 24

15.03.2008 10:51

Składniki:
600 ml bulionu drobiowego
300 ml mleka kokosowego
1 łyżeczka pasty Tom Ka
kilka listków bazylii
1 łyżka oliwy
1 łyżeczla chilli
4 jajka przepiórcze
4 cienkie plastry szynki parmńskiej
5 dkg grzybów mun
8 dkg wołowiny (najlepiej polędwicy)
1 płat nori

Przygotowanie:
Zagotować bulion. Dodać namoczone wcześniej grzyby i chilli. Pastę i mleczko wymieszać z gotujacym się bulionem. Osobno ugotwać jaja (3 minuty). Posiekać bazylię i nori. Zgrillować szynkę na chrupko. Zetrzeć parmezan i rozsypany uprażyć na patelni. Serwować zupę z surowymi paseczkami wołowiny i bazylią, przykryć płatem z parmezanu i przebić chipsem z szynki parmeńskiej. Ozdobić nori. Podawać przyjaciołom.