Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

jakie meble do kuchni >

Najlepiej wybrac meble na wymiar, wtedy bedzie wszystko idealnie do siebie pasowac....

piotr_e, 18.10.2017 | czytaj dalej


co sieje na dzialce >

A co z przycinaniem drzewek owocowych? Niektórzy mówią, że najlepiej na jesień...

B.Sadowska80, 18.10.2017 | czytaj dalej


Produkty bez laktozy >

Sprawdźcie koniecznie na tej stronie, bo tam mają bardzo dużo produktów i...

B.Sadowska80, 18.10.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1974, wpisów: 29950
najnowszy wpis: 18.10.2017 23:07

Mamy 27173 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ fusion zupa

enigma

postów: 24

15.03.2008 10:51

Składniki:
600 ml bulionu drobiowego
300 ml mleka kokosowego
1 łyżeczka pasty Tom Ka
kilka listków bazylii
1 łyżka oliwy
1 łyżeczla chilli
4 jajka przepiórcze
4 cienkie plastry szynki parmńskiej
5 dkg grzybów mun
8 dkg wołowiny (najlepiej polędwicy)
1 płat nori

Przygotowanie:
Zagotować bulion. Dodać namoczone wcześniej grzyby i chilli. Pastę i mleczko wymieszać z gotujacym się bulionem. Osobno ugotwać jaja (3 minuty). Posiekać bazylię i nori. Zgrillować szynkę na chrupko. Zetrzeć parmezan i rozsypany uprażyć na patelni. Serwować zupę z surowymi paseczkami wołowiny i bazylią, przykryć płatem z parmezanu i przebić chipsem z szynki parmeńskiej. Ozdobić nori. Podawać przyjaciołom.