Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Taki do sprawdzania temp. potraw, zwykle mięs poddawanych obróbce termicznej (zwykle pieczenie)....

kipson, 18.08.2017 | czytaj dalej


Jakie garnki na lata? >

Ja polecam niemieckie garnki ELO. Odkryłam je jak przyjechałam do męża na...

Kami30, 18.08.2017 | czytaj dalej


Śledź pod futrem >

Jak to taki przepis "na bogato", dorzuciłabym tu jeszcze coś chrupiącego, na...

NickyBalboa, 17.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1946, wpisów: 29726
najnowszy wpis: 18.08.2017 12:28

Mamy 26977 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ fusion 3

25.03.2008 14:39

 

Witam

Enigmo, bardzo porszę o umieszczanie wszytkich informacji na temat kuchni fusion i jej smaków oraz przepisow w jednym wątku, teraz jest ich bardzo dużo i nastąpiło zbyt duże i myślę niepotrzebne rozwarstwienie tematu.

pozdrawiam

enigma

postów: 24

15.03.2008 10:11

Na koniec przyznam, że sam kiedyś zupełnie nieświadomie przygotowałem danie z kuchni fusion. Były to mini ciasteczka z przegrzebkami zwanymi też muszlami św. Jacka (kuchnia śródziemnomorska, ale też irlandzka) marynowanymi z warzywnym bronois (klasyczna kuchnia francuska), zawinięte w ciasto filo (kuchnia grecka)smażone jak sajgonki, a podawane z sałatą oraz włoskim vinaigrette... cóż, Państwu proponuję mniej karkołomne zadanie, a mianowicie Zimną Zupę a'la Bloody Mary lub Chłodnik. Obie propozycje powinny być podane w kieliszkach jako aperitif.