Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Taki do sprawdzania temp. potraw, zwykle mięs poddawanych obróbce termicznej (zwykle pieczenie)....

kipson, 18.08.2017 | czytaj dalej


Jakie garnki na lata? >

Ja polecam niemieckie garnki ELO. Odkryłam je jak przyjechałam do męża na...

Kami30, 18.08.2017 | czytaj dalej


Śledź pod futrem >

Jak to taki przepis "na bogato", dorzuciłabym tu jeszcze coś chrupiącego, na...

NickyBalboa, 17.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1946, wpisów: 29726
najnowszy wpis: 18.08.2017 12:28

Mamy 26978 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Funky roll the world! fusion enigma

enigma

postów: 24

15.03.2008 10:49

Składniki:
szynka parmeńska - 3 plastry
figa - 1/4 sztuki
1 daktyl
1 śliwka
1 łyżeczka sera gorgonzola
1 łyżeczka sera koziego typu camembert
5 dkg oscypka
kilka listków roszponki
kilka kropel balsamico

Przygotowanie:
Owoce faszerujemy serami: figę kozim cmembertem, daktyla serem gorgonzola, śliwkę oscpkiem. Każdy owoc owijamy szynką parmeńską i zapiekamy w piecu aż szynka się zarumieni. Serwjemy na roszponce lekko skropionej balsmico.