Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Taki do sprawdzania temp. potraw, zwykle mięs poddawanych obróbce termicznej (zwykle pieczenie)....

kipson, 18.08.2017 | czytaj dalej


Jakie garnki na lata? >

Ja polecam niemieckie garnki ELO. Odkryłam je jak przyjechałam do męża na...

Kami30, 18.08.2017 | czytaj dalej


Śledź pod futrem >

Jak to taki przepis "na bogato", dorzuciłabym tu jeszcze coś chrupiącego, na...

NickyBalboa, 17.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1946, wpisów: 29726
najnowszy wpis: 18.08.2017 12:28

Mamy 26978 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Domowy chrzan

myszsza

postów: 251

16.04.2012 19:56

Tak mnie zachęciłaś tym przepisem i komentarzami, że aż na allegro kupiłam sobie tę książkę, choć rzadko korzystam z książek kucharskich. Dzięki.

PannaNie

postów: 4

16.04.2012 13:59

Ostatnio w ręce wpadła mi książka "Śląska kucharka doskonała", większość przepisów jest uboga ale znalazły się naprawdę ciekawe. Pod przepisem zrobię małą recenzję książki. Przygotowałam dzisiaj chrzan, zmielenie go niesamowicie przeczyściło mi zatoki, dodatkowo głowa przestała mnie boleć. Niesamowite. Całość robi się bardzo szybko i nawet przyjemnie. Smak jest delikatny, bardzo w moim stylu najpierw łagodny a po chwili czuć chrzanową ostrość. Bardzo nie lubię chrzanów palących w gardło tak więc ten został moim ulubionym.
Przepis podam trochę zmieniony.

Domowy chrzan