Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

jakie meble do kuchni >

Najlepiej wybrac meble na wymiar, wtedy bedzie wszystko idealnie do siebie pasowac....

piotr_e, 18.10.2017 | czytaj dalej


co sieje na dzialce >

A co z przycinaniem drzewek owocowych? Niektórzy mówią, że najlepiej na jesień...

B.Sadowska80, 18.10.2017 | czytaj dalej


Produkty bez laktozy >

Sprawdźcie koniecznie na tej stronie, bo tam mają bardzo dużo produktów i...

B.Sadowska80, 18.10.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1974, wpisów: 29950
najnowszy wpis: 18.10.2017 23:07

Mamy 27173 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Książki kulinarne

FORUM kuchnia+ Dla samouka

pleaseMfy

postów: 2

09.03.2015 18:40

Dla samouka to ja jednak zdecydowanie polecam coś takiego jak oglądanie jakiś programów gdzieś w tv z tego względu, że jak coś jest bardzo dobrze przedstawione to super dużo można z tego wynieść (wiele ciekawych rzeczy i informacji ) odnośnie jakiegoś przepisu

batmanokompano

postów: 8

27.02.2015 10:52

Hmm książki tego pana są bardzo dobre. Wiem co mówię bo sam pracuję trochę w gastronomi bardziej dorywczo i dodatkowo ale jak mam więcej czasu w sobotę to lubię coś pooksperymentować z ta książka bo jest po prostu dość ciekawe napisana i rzeczy w niej zawarte są merytorycznie bardzo na plus, zdecydowanie pozycja dla każdego praktyka ale i teoretyka

usmiechnietabassia

postów: 9

24.02.2015 18:18

Też słyszałam takie opinię, że takie książki jego są bardzo dobre. Sama jeszcze ich nie czytałam ale może na dniach się przejdę do biblioteki i coś takiego wypożyczę bo po prostu nie chcę mi się wydawać kasy na coś takiego bo po prostu to przeczytam i rzucę to wszystko w kąt. Nie chcę takiej sytuacji u mnie

AnetaAntosik

postów: 2

30.12.2013 13:10

Nie każda książka jest dobra. Wiele jest napisanych takim językiem, że szkoda gadać. Niektórych terminów musiałam szukać w internecie. Katastrofa. A książki Jamiego Oliviera nie czytałam, ale skorzystam

łakomczuszka

postów: 7

31.08.2012 09:35

Ja polecam książki Jamiego Olivera. Są napisane w bardzo dobry sposób, dzięki czemu nawet amator da radę upichcić super potrawę. :) Wielu moich kolegów z niej korzysta, jak chcą się pokazać od lepszej strony ;)

denia

postów: 26

26.05.2012 10:59

Osobiście teraz przeglądam blogi kulinarne. Świetne źródło informacji o przepisach a przy okazji darmowe. Przy okazji wiem jakie naczynia kuchenne są używane do przygotowania potrawy a także można poznać opinie innych

owocowadziewczyna

postów: 49

22.03.2012 12:29

Zawsze znajde coś ciekawego na internetowych stronach kulinarnych.. :)

refleks

postów: 6

13.02.2012 09:43

Jaka książka by to nie była, zawsze jest dobra

Paweł21

postów: 2

02.02.2012 14:33

Witam ponownie, dziękuje za podanie propozycji książek na pewno skorzystam. Nie chcę zakładać nowego tematu chociaż to raczej nie odpowiedni dział. Chciałem zapytać, ponieważ nigdy nie chodziłem do szkoły gastronomicznej a już skończyłem technikum, co sądzicie o szkole policealnej z kierunkiem kucharz? Szukałem studiów o takim kierunku ale są daleko od mojego domu (Poznań, Olsztyn) i w poznaniu jeszcze płatne dziennie.
Jakie są perspektywy po takiej szkole? Czy przyszły pracodawca przyjąłby mnie do pracy chociaż jako pomoc kuchenną, czy nie mam co liczyć? Co prawda są tam praktyki ale tylko 4 tygodnie, więc to jest nic. Czy musiałbym jeszcze jakieś kursy robić.

tomkowy

postów: 2

28.01.2012 11:54

Najważniejsze to gotować próbować i nie zrażać się :), poza tym nieocenione okazują się dobre rady każdej doświadczonej gospodyni domowej także gotująca babcia jest nieocenioną skarbnicą wiedzy :)

hussel

postów: 6

27.01.2012 08:46

Ja proponuję skorzystać z http://internetowe-przepisy.pl. Zawsze można znaleźć coś odpowiedniego dla siebie.

myszsza

postów: 251

15.01.2012 22:51

Proponuję "Technologię gastronomiczną" dla szkół zawodowych. Nie książki kulinarne, bo tam masz tylko przepisy, bez tłumaczenia co i dlaczego. "Technologia gastronomiczna" wyjaśnia podstawowe procesy, dlaczego mieszasz ciasto w jedną stronę, obsmażasz mięso przed pieczeniem albo nie, zależy od potrawy.

Paweł21

postów: 2

15.01.2012 16:19

Witam, poszukuję książek kucharskich, z których mógłbym się samodzielnie uczyć podstaw gotowania itd. Nie miałem styczności jak na razie z żadną szkołą gastronomiczną. W przyszłości chciałbym zostać kucharzem. Z góry dziękuję za podanie propozycji i pozdrawiam.