Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Jest co najmniej kilka opcji. Do domu spokojnie wystarczy sonda na 1.5m...

beks, 23.08.2017 | czytaj dalej


jakie meble do kuchni >

Ja zawsze uważałem meble na wymaiar za zbyt duży wydatek. Moim skromnym...

misio12312, 23.08.2017 | czytaj dalej


pozyczki online >

Ja polecam [url=https://aasadlabiznesu.pl/]pożyczka przez internet[/url] skorzystałam z niej miesiąc temu, Aby otrzymać...

kosmag91, 22.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1947, wpisów: 29737
najnowszy wpis: 23.08.2017 13:04

Mamy 26987 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wszystko o dietach

FORUM kuchnia+ dieta bezglutenowa

maniotek

postów: 2

14.08.2017 21:02

Czy nie jeść glutenu, to powinien być wniosek alergologa, albo dietetyka. Ja na przykład byłem u olgarymkiewicz.pl, potem u alergologa i wyszło mi niestety, że glutenu jeść nie mogę :( Ale dla większości osób nie jest to niezdrowe.

Zagubiony

postów: 2

24.05.2017 11:58

Zacząć trzeba od tego, że nie ma w ogóle jakiegokolwiek sensu unikanie glutenu w takiej sytuacji, choć nie jestem w stanie dokładnie stwierdzić, czy mogłoby to mieć jakieś negatywne skutki na dłuższą metę. Jeśli jednak decyduje się ktoś na stosowanie produktów bezglutenowych, to warto chociaż postawić na wysoką jakość wszelkich produktów, poprzez zamawianie ich w sprawdzonych miejscach.

Panna_Migotka

postów: 18

29.04.2017 09:20

Z tego co wiem, to ograniczenie glutenu u osób, które nie chorują na celiakię wcale nie jest takie wskazane i może przynieść odwrotny skutek.

dagaa

postów: 6

26.04.2016 11:12

Dokładnie, w przypadku jajka żółtko jest chyba dosyć kaloryczne, białko natomiast jest jak najbardziej zalecane.

lemonka150

postów: 4

14.04.2016 07:49

jeśli chodzi o jajka to zaleca się jedzenie samych białek

olakow92

postów: 2

13.03.2016 12:47

A ja jestem ciekawa, czy można jeść na diecie na przykład jajka. Czy nie jest za bardzo kaloryczne? Ktoś wie ile kalorii ma jajko?

jamb01

postów: 11

23.11.2015 13:45

jak ograniczysz gluten, czyli tak w skrócie białą mąke, to na pewno sobie trochę pomożesz ;) w tych produktach jest dużo węglowodanów, których i tak jemy stanowczo za dużo. waga powinna pójść w dół

k940510

postów: 1

06.11.2015 12:36

Nie tylko dla osób uczulonych, na co pomaga?