Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Jadalnio-kuchnia i stół >

KrystynkA, powiem Ci, że drewno też może być luksusem i też może...

Jagoda39, 16.08.2017 | czytaj dalej


dieta bezglutenowa >

Czy nie jeść glutenu, to powinien być wniosek alergologa, albo dietetyka. Ja...

maniotek, 14.08.2017 | czytaj dalej


Marki sprzetu kuchennego >

ciekawe rzeczy można znaleźć też na www.galerialucznik.pl nie wiem czy znacie, ale...

basiaczek, 14.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1944, wpisów: 29721
najnowszy wpis: 16.08.2017 00:38

Mamy 26973 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wydajemy przyjęcie

FORUM kuchnia+ deska serow

olablok

postów: 2

06.12.2014 14:47

http://wood-idea.pl/ na takich deskach kazdy ser bedzie wygladal super.;)

Jurasek

postów: 5

27.09.2010 22:29

Ja na taką deskę daje oliwki, zarówno czarne jak i zielone, suszone pomidorki, i marynowane pieczarki no i oczywiście sery :)

marchefka16

postów: 2

12.04.2009 22:58

ja zawsze dodaje winogrona (zielone i czerwone) koniecznie orzechy (najbardziej lubie wloskie) moi znajomi lubia oliwki do tego i marchewki surowe tak do pochrupania no i dobre pieczywo. pozdrawiam

jacek1f

postów: 2296

26.02.2009 14:57

wczoraj byla deska, ale z jednym serem...:-) gruyera kupilem 30 dkg, w słupki pokroilem.

I co? I rządził sam na desce stołem, winem i wszystkimi wkoło.
ech.... mniam.

Czasem warto - drogo, to mało, ale jakosc to jakosc.

czaja

postów: 39

01.02.2009 00:18

ja do serów proponowałabym bardziej klasycznie jakieś białe wino np ze szczepu Moschofiolero albo bardziej kwiatowe ze szczepu Athiri

jacek1f

postów: 2296

12.01.2009 09:28

toz książke mozna napisać:-)
ale w skrócie:
twardy ostry żółty (parmezan, grawiera, ale i oscypek)
średni ostry zółty (ementaler, gruyer..)
plesniowe miekkie (brie i/lub camambert)
niebieskie plesniowe (bress blue, rokpole itp...)
Mozesz obok dodac tez twarozkowe kozie do smarowania.

Male kawalki bulki, pieczywa razowego lub pumpernikla w koszyczku.

Kilka nozy do krojenia i nakladania lub jesli juz pokroisz sery, to np wystarcza patyczki do szalyczkow drewniane - do nakladania i ze dwa noze.

Mandarynki, winogrona obok do przegyzania pomiedzy serami.

Wina...? Kazdy kto chce obecnie:
moze byc mocne czerwone, wyrazne, wytrawne.
Ale i slodkie czerwone, mocne, nawet porto jest super, nie wspominam juz o slodkim, molcnym bialym sauterne...mmmm.

(kilka orzechow wloskich obok tez bedzie ok...)

:-)

Anna33

postów: 4

27.12.2008 15:57

jake sery i wina pasuja do siebie.Co podac na desce serow???? Anna33