Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Olej kokosowy dobry na wszystko >

Dlatego warto poczytać czym różni się nierafinowany od rafinowanego, jakie mają właściwości...

Olivia, 22.08.2017 | czytaj dalej


Zdrowe koktajle >

Jarmużem ;)

Martaa, 21.08.2017 | czytaj dalej


internet a babcia >

Myślę, że da radę ;)

Martaa, 21.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1946, wpisów: 29733
najnowszy wpis: 22.08.2017 09:43

Mamy 26983 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Programy kuchni+

FORUM kuchnia+ Desery Dekera

więcej >>

emillya

postów: 5

06.07.2017 11:31

Muszę wypróbować ;)

honka

postów: 1

09.04.2017 15:08

świetne przepisy

Kotosiak

postów: 1

17.03.2017 00:13

Przepisy ciekawe, choc niewiele się dowiedziałam z programu, poza tym, ze Pan Deker to... Pan Deker tamto. Chyba jestem staromodna i przekładam profesjonalizm w rzemiośle jakim jest kuchnia, nad autopromocja prowadzącego. I zwyczajnie mdli mnie od kolejnych polskich Jamie Olivierow, Ramseyow, którzy chcą mi wcisnąć, ze gotujący czy przyrządzający desery facet jest bogiem seksu, a umiejetnosc gotowania wiedzą tajemną. Nie jest.

35053505

postów: 2

23.01.2017 16:58

Bardzo proszę o przepis na biszkopt o którym była mowa prze wykonywaniu tortu lodowego z owocami z lasu.
pozdrawiam

Agata11

postów: 69

19.12.2016 12:58

W odc. 4 Pan Deker nazwał swoją własną babcię babką. To by się babcia ucieszyła jakby się o tym dowiedziała. Niezły lans na to niby szczęście i radość od lukru do ludzi.

post edytowany 1 raz, ostatnio 22.12.2016 14:37

Agata11

postów: 69

16.12.2016 13:46

maggie 25 - lecą właśnie w tym tygodniu powtórki odc. 3 o tym torcie.

1. Przepis na biszkopt (2 krążki) to ten sam co z tortu dulce de leche czyli wg Pana Dekera biszkopt Jaconde + masa pistacjowa.
2. Żelkę z gruszek daje się zrobić na oko. Weź 1-2 gruszki i rozgotuj na puree, dodaj 1 gruszkę pokrojoną w kostkę i namoczoną żelatynę. Zagotuj i po 2 min. dodaj ziarenka wanilii. Odstaw do stężenia w tortownicy. Wyjdzie placek żelowy, który posypuje się brązowym cukrem i opala opalarką.
3. Krem to budyń (custard) tj. żółtka z cukrem i gorące mleko, do tego skrobia ok. 30-50 g, żelatyna kilka płatków (ok. 1 łyżka), kawa rozpuszczalna tak troszkę, kawa zmielona sypka - szczypta. Na koniec krem bazuje się bezą włoską czyli ubitym białkiem zalanym syropem cukrowym (zob. semifredo). Krem wychodzi taki jasno beżowy od kawy.
Bardziej dokładny przepis na krem można sobie samej ułożyć czytając przepisy na custard - np. ile żółtek (3) i ile cukru (3 łyżki) i ok. 100-150 ml mleka i niekiedy też trochę śmietanki.
4. Składanie tortu idzie jak zwykle - biszkopt krem, dalej żelka i znowu biszkopt oraz krem. Tort okleja się kremem i musi ten cały Akropol stężeć w lodówce bo by się sfałdował. Zostawia się część bezy do dekorowania i kombinuje figle. Jak zwykle szprycuje się dół gotowego tortu dookoła po obwodzie i wierzch w dowolnym stylu czyli to tu to tam byle jak drobne jopki. Posypuje pistacjami na zielono. Kroi się gruszkę na 2 grubsze plastry i pac na tort. Na koniec jedzie się opalarką po wszystkim żeby było ładnie w stylu rustykalnym.

Żelatynę mamy w żelce gruszkowej i w kremie. Coś przydużo jak na jeden tort. Widocznie tak musi być bo inaczej od nadmiaru składników tort by usiadł a tak to żelatyna utrzymuje silny pion. Jeszcze ciężkie gruszki na wierzchu dokładają sporo wagi.

post edytowany 36 razy, ostatnio 01.02.2017 14:30

maggie25

postów: 5

12.12.2016 18:11

Czy można prosić o przepis na tort kawowy z gruszką z odcinka 3? Mam też pytanie: może ktoś wie jak przeliczyć żelatynę w płatkach na zwykłą sypką (np. na łyżeczki?). Niestety ta w płatkach w sklepach jest niedostępna.

EwaEE

postów: 3

03.12.2016 16:33

Witam serdecznie
Czy i kiedy pojawi się przepis na tort z kajmakiem ( z gąbką z biszkopta) z odc. 11 ?

Agata11

postów: 69

02.12.2016 13:29

Oczywiście, że dodawałam i nadziwić się nie moglam dlaczego sernik może wyjść super bez skrobi ziemniaczanej. Tajemnica tkwi w mleku prosto od krowy, świeżych jajach od wolnych kur i maśle z prywatnej serowarni. Sądziłam, że Pan Deker to potrafi zrobić ale zwątpiłam w jego styl na cudotwory cukiernicze na żywo.
Czy to nie dziwne, że ani razu na filmikach Pan Deker nie pojadł ze smakiem swoich wypieków ?
Polecałabym ekler z falbankami w całości mniam na 1 x ewentualnie wszystkie 3 eklery na ten 1 x skoro autor twierdzi, że tak właśnie ma.

Na liofilizacji tak się znam jak i wszyscy czyli popatrzyłam w Wikipedii o co tam biega tak dokładnie. Przepuszcza się przez owoce gaz chemiczny trujący, który "odsysa" samoistnie cząsteczki wody nie rujnując struktury owocu. I to musi być gaz na tyle inteligentny, żeby wiedział, że nie może pozostawić po sobie żadnego śladu w tym owocu.
Musi to być gaz a nie płyn/coś inne więc doprowadza się m. in. rozpuszczlniki do formy "gaz" pod zmniejszonym ciśnieniem. Toteż z tejże okazji informacyjnej możemy sobie sprawdzić osobiście taki rozpuszczalnik, zakupić w sklepie z farbami olejnymi i popróbować na język trochę benzenu lub dioksyny, jak smakują.
Bepi - NAJZDROWSZA bo nawet bakterie się zorientowały, ze trzeba wiać od chemii co ewidentnie szkodzi na DNA. Nie idą w taki owoc i dlatego on od razu wydaje się taki praktyczny.Pozdrawiam.

post edytowany 23 razy, ostatnio 02.12.2016 17:00

Bepi

postów: 1

01.12.2016 22:23

Agata11 wszędzie coś Ci nie pasuje. A Twoja wiedza jest żadną-liofilizacja benzenem??? To bzdura!!!! i widać nie masz pojęcia o procesie- żal...LIOFILIZACJA to NAJZDROWSZY PROCES UTRWALANIA ŻYWNOŚCI.
Naprawdę nigdy do sera nie dodawałaś mąki ziemniaczanej?- to nie piekłaś sernika !
Czy sądzisz, że agresywną i butną postawą zdobędziesz pozycję eksperta ???
Reszty Twoich wypowiedzi już mi się nie chce czytać-wszysto o Tobie wiem. Wszystko nie tak, nie zdrowe, niewłaściwe.

Agata11

postów: 69

30.11.2016 13:35

EwoEE - nie czekać na te przepisy tylko zakupić sobie syfon i walić beszamel w mikrofali. Jak się coś skopie na początku praktyki z syfonem to nie będzie żal wyrzucić.

Czekałam na świetne wypieki w stylu mazurki po polsku, serniki te, które nigdy nie klapają, torty weselne, urodzinowe i dla dzieci typowe, pyszne lody itp.. A tu nic, nawet nie było szarlotki, czy makowca z kratką tylko wymysły nie do powtórki w domu. Kto zaopatruje się na polskiej wsi np. w paleniak (podobno rakotwórczy), owoce liofilizowane (benzenem), herbatę po astronomicznej cenie, czekolady vito-smak w pastylkach oraz cuduje ciastko twory na silpacie ?
Tam gdzie ja bywam są na dachach domów anteny satelitarne, wszędzie telefonia komórkowa a jednak ciasta piecze się w zwykłych blacho dużych formach i w starodawnych piecach opalanych węglem albo drzewem. Nie widziałam nigdy żeby ktoś dodawał do sera mąkę ziemniaczaną o żelatynie nie mówiąc a sernik jest zawsze doskonały jak marzenie i się nie starzeje i nie wysycha tylko pod papierem. Nie ma w ogóle jakiejś chemii.
Pan Deker nawalił stos kremu na ciasto parzone i ma nadzieję, że Polki będą konsumować taki tłuszczo-kit 3 x dziennie z rozkoszą. We francuskim eklerze myśli się o smaku i pociechach ale tylko na jeden kęs a nie na zadymę - O Boże niedobrze mi od tej góry kremu, której nie wypada nie jeść jak ktoś widzi. Mini eklerek z czymś co się daje połknąć na 1 x!
Jeszcze lansuje się w tej deseromanii używanie syropu glukozo-fruktozowego czy ziemniaczanego, że to doskonałe koagulatory i zmiękczacze do cukru zawsze. A wiadomo przecież nie od dzisiaj, że od tych wspaniałych przemysłowych biczy spożywczych wypadają włosy oraz szybko idzie się w otyłość chorobotwórczą.

post edytowany 19 razy, ostatnio 01.12.2016 14:13

EwaEE

postów: 3

26.11.2016 19:50

Witam
Kiedy i czy pojawią się przepisy z odc. 11 (kajmak)?

post edytowany 1 raz, ostatnio 28.11.2016 11:00

Agata11

postów: 69

24.11.2016 18:49

To prosimy o info co jeszcze w cukierniach gotują w mikrofali oprócz polewy, kremów, żelatyny i biszkoptu. Może wodę żeby była tylko zawsze ok ??
A mleko też można błyskawicznie ugotować ? zwłaszcza maluchom ... ? to byłoby dosyć korzystne jeżeli idzie o czas i w ogóle.

post edytowany 2 razy, ostatnio 24.11.2016 19:00

Sweet'ka

postów: 1

23.11.2016 19:37

A mnie się akurat podobają przepisy Dekera. Z wykształcenia nie jestem cukiernikiem, jednak pieczenie, a przede wszystkim tworzenie słodkości w bardziej nowoczesnym wydaniu to moja pasja:) uczestniczyłam w kilku szkoleniach prowadzonych przez szefów/mistrzów cukiernictwa i dla nich mikrofala to po prostu podstawowa rzecz w kuchni. Nie mają czasu na podgrzewanie czekolady w kąpieli wodnej... dlatego nie rozumiem ostatnich wpisów dot. mikrofali;) Kochani, Deker pokazuje jak on to robi, a wy możecie oczywiście zrobić to po swojemu :)

Agata11

postów: 69

21.11.2016 15:02

Doceniam ten aplauz do deserów ale nie do biszkoptu z mikrofali ratunku. Myślałam, że już mnie nic nie zaskoczy ale okazuje się, że nie na pewno. Odcinek 11, kaimak i tort z kaimakiem ozdobiony "biszkoptową gąbką", która się wzięła z mikrofali w 1 minutę.
Ciekawe czy z ciasta drożdżowego też można w mikrofali zrobić w kilka chwil np. pączka. Nie czekać aż ciasto wyrośnie tylko bęc w mikrofalę i już bo czas ucieka. Ewentualnie nawet nie bawić się w zaczyn drożdżowy tylko wlać składniki do syfonu i szprycować zgrabne kulki do smażenia. Może i tak bywa bo kiedy tylko zdecyduję się na zakup pączków gdziekolwiek w moim mieście to zawsze to okazuje się jakiś niewypał. Albo kleiste czy suche i też nie powracają do formy kiedy się je nadgryzie.
Nawet żelatynę Pan Deker próbował "pouzdrawiać" w mikrofali żeby nie czekać aż się sama zdeformuje w wodzie. Ale żelatyna się nie dawała i starała się zmienić uczciwie swoje właściwości już na nie żelujące. Po wszystkim okazało się, że można ją jednak przechytrzyć tj. wypróbować ile czasu trzeba co do sekundy żeby jeszcze nie zdążyła zrezygnować ze wszystkiego czyli z żelu jak postoi i ostygnie.
Jakie to absorbujące, że w gorącej niepofalowanej wodzie żelatyna jest zawsze sobą.

post edytowany 27 razy, ostatnio 25.11.2016 17:25

rzviro

postów: 212

20.11.2016 16:30

@Agata11, przy okazji - nie miałem, nie mam i NIE ZAMIERZAM mieć mikrofali. A lokale, w których papu jest serwowane z takich urządzeń omijam szeeeeeerooooooooooookim łukiem :)

Michal Wiktor

postów: 1

20.11.2016 15:50

puma165 napisała 09.11.2016 12:30:
Witam,
wszystko byłoby dobrze gdyby tylko prowadzący nie machał cały czas prawą ręką. Bardzo to irytujące.
Witam wszystkich, również zwróciłem uwagę na to machanie - niestety jest to irytujące.
Program OK - raj dla łasuchów :)

Agata11

postów: 69

16.11.2016 14:35

Dziękujemy - mamy już w spisie 3 przepisy z odc. 12 o eklerkach, który jeszcze nie był na antenie a nie ma odc. 11 o krówkach, banoffee i tortcie z kaimakiem.

post edytowany 7 razy, ostatnio 19.11.2016 16:14

09.11.2016 22:08

 

Witam, przepisy do odc. 8 i 9 (lody i karmel) są już na naszej stronie. Pozdrawiam. Admin

puma165

postów: 7

09.11.2016 12:30

Witam,
wszystko byłoby dobrze gdyby tylko prowadzący nie machał cały czas prawą ręką. Bardzo to irytujące.

Stasia123

postów: 1

07.11.2016 17:49

Witam,kiedy pojawią się obiecywane wszystkie przepisy z programu Desery Dekera, bo w każdym odcinku przypomina się że dokładne receptury są na str. internetowej a tu pusto ????

cesiu

postów: 1

05.11.2016 12:13

Dzień dobry!

Dołączam się do pytania o przepisy z programu o karmelu.

martaroma

postów: 1

04.11.2016 13:23

Kiedy pojawią się przepisy z odcinka o karmelu?

post edytowany 1 raz, ostatnio 04.11.2016 13:23

IreKski

postów: 1

02.11.2016 22:10

Chyba Kuchnia+ zapomniala o aktualizowaniu przepisow Dekera. Juz przepisow z 3 ostatnich odcinkow brakuje...

Agata11

postów: 69

02.11.2016 18:44

.

post edytowany 41 razy, ostatnio 01.02.2017 13:26

yachoo

postów: 7

31.10.2016 20:06

Może dlatego że w/w deserów nie było jeszcze wyemitowanych odcinkach np ten tort z jagodami to będzie dopiero w kolejnym odcinku ...

Aga3

postów: 1

31.10.2016 18:30

Generalnie naprawdę fajny program, profesjonalny w temacie prowadzący nadaje dodatkową renomę.

Nie mogę jednak zrozumieć, dlaczego nie ma wszystkich przepisów na stronie, choć w programie wciąż przypomina się, iż można je znaleźć właśnie tu. Dla przykładu: brakuje tortu lodowego z jagodami oraz tortu z pierwszego ujęcia filmiku na tej stronie.

Oglądający czuje się trochę oszukany.

Agata11

postów: 69

24.10.2016 11:53

Super, że tak. Jednak w końcu zaczyna doceniać się przyrządzanie potraw w stylu natura. Ale co to zmienia przy torcie ? Polewa jak była przygrzewana w stylu "bombardowanie cząstek masła żeby się rozpuściły szybciej niż zwykle" to już nie jest byłym masłem a czymś w rodzaju kitu maślanego. Też inne składniki tłuste i nie tylko tracą swoją zwykłą żywotność. No, smacznego.

rzviro

postów: 212

22.10.2016 14:54

@Agata11: "(...)Przecież cały Fast Food jedzie na mikrofali(...)".
Nie cały... W Gdańsku jest kilka lokali z fastfoodem, w których mikrofali nie ma. Zapiekanki, pizze czy inne takie żarełka są podpiekane w piecach i są super.

Agata11

postów: 69

21.10.2016 11:59

Jak się toleruje mikrofalę to ok. Przecież cały Fast Food jedzie na mikrofali i nikomu to nie szkodzi podobno. A jakie dobre mniam.
No też można dołączyć do tych pączków tort bezowy "Beza UFO" czyli tort bezowy z rabarbarem i od razu pozastanawiać się co kosmici mieli na myśli kiedy tu przebywali. Bez faktycznie towarzystwa tych naprawdę dobrych pączków to by się nie udało.

Oczywiście uważam, że przepis na pączki jest super, taki właśnie jakiego szukałam. Tez spodobał mi się sernik z zieloną herbatą i w ogóle pomysły na tą zieloną herbatę.

post edytowany 7 razy, ostatnio 21.10.2016 15:05

Kluseczek

postów: 1

21.10.2016 10:17

Deker uwielbia uszczęśliwiać ludzi. A ja - dzięki tym przepisom oraz dzięki programowi, z którego w miły sposób dowiaduje się na czym polega robienie bezy, ciasta drożdżowego i innych smacznych rzeczy - jestem bardzo szczęśliwa! Z kolei mój mąż, po zjedzeniu pączków z przepisu z programu, które wyszły lepsze niż w jakiejkolwiek cukierni w mieście, jest uszczęśliwiony jeszcze bardziej. Fantastyczne jest to, że w końcu powstaje program pokazujący talent i pasje do cukiernictwa młodego, zdolnego i sympatycznego polaka, który dojście do perfekcji zawdzięcza ciężkiej pracy (a opowiada o tym z uśmiechem i radością a nie przemądrzaniem się czy użalaniem). Dziękuję za dzielenie się swoją pasją i pokazywanie tego do czego dochodzi się latami na antenie. Oglądam każdy odcinek, kupuję tez w cukierni T.Deker i nigdy się nie zawiodłam. Pozdrawiam Pana Dekera i redakcję Kuchni+

dagmara887

postów: 4

20.10.2016 18:54

Nie wiem skąd tyle hejtu, bardzo lubię program Dekera, jest zdecydowanie bardziej sympatyczny i naturalny od Jakubiaka, a jego desery mają w sobie coś z elegancji cukierni, ale w wydaniu domowym. Mam wrażenie, że prowadzący jest trochę zdenerwowany, ale w zasadzie tylko zyskał sobie dzięki temu moją sympatię :)

Agata11

postów: 69

18.10.2016 15:46

Odcinek 6 - chałwa i tort chałwowy
W finale od tortu chałwowego poodpadały w polu kamery orzechy. Pacały w dół jeden po drugim pozostawiając smutne miejsca. Najprawdopodobniej zrozumiały, że nie warto trzymać się polewy, która trochę wcześniej wydobrzała w mikrofali. Polewa poległa i chałwa też ponieważ chałwę Pan Deker rozpuścił w mikrofali do stanu płynnego po czym taką dodał do kremu żeby krem był ok. Taka mikrofala na co dzień w cukierni z dużą pewnością pozwala oszczędzać czas ale nasze DNA raczej nie za bardzo.

post edytowany 5 razy, ostatnio 18.10.2016 15:59

Agata11

postów: 69

13.10.2016 14:36

Czy ktoś odważyłby się postawić na stół taki tort bezowy jaki zafundował nam tu Pan Deker ? Tort Dacquoise odc. 5. Jakaś paca kremo-podobna, bałagan z popękanej bezy walnięty byle jak w stosik cukrowego powątpiewania pt. "czy aby na pewno gospodyni była pewna co robi ?". Przecież na przyjęciach kiedy się stawia tort na stole panuje już wesoła atmosfera i oczekiwanie na genialny finał. Tort już jest i od razu wszystkie pary oczu sondują czy warto w to wejść żeby sobie dogodzić na słodko. Tort musi więc wyglądać bajecznie i smakowicie. Musi też się widokowo zapowiadać jako nie upiorny tłuszczo-twór z cukrem albo tendencja w upadek jak ten tort bezowy Pana Dekera. Jeden sztos nożem w bezę i bęc, tort się rozpołowił i pognał na boki. Została żaba. Żaba purchawka bo w stylu rustykalnym czyli przyciemniała od kawy.

Tak w ogóle najlepiej jak jest cudownie i idealnie równy oraz pokryty malowniczymi wdziękami dla każdego chętnego po równo. Też musi podpowiadać jakąś niespodziankę w sobie - m. in. jakiś czar z rumu czy likieru wewnątrz kremu żeby gości nie zemdliło po tym napychaniu brzuchów przez kilka godzin. Smaczek orzeźwienie lub kwaskowy też musi się tu pokazać.
Bez tych zabiegów i super pracy przy torcie ale nie pod spodem tylko na wierzchu spojrzy sobie taki gość na ten tort "Beza - piorun vel Dacqouise" z czubem owocowo podejrzanym - oj, oj odturlają się i bęc jaki wstyd, nie będę ryzykować. Więc taki gość rezygnuje i już się zbiera do wyjścia.
I właściwie co tu się czepiać Pana Dekera, wymyślił najlepsze wyjście z sytuacji na opuszczenie przyjęcia kiedy gospodyni pada ze zmęczenia i ma dosyć.

post edytowany 36 razy, ostatnio 01.02.2017 14:45

manoma

postów: 1

10.10.2016 15:44

Witam, mnie bardzo podoba się program "Desery Dekera" - niestety nie mogę odnaleźć wszystkich przepisów. Jeśli można, to proszę o ich umieszczenie zgodnie z nadawanymi odcinkami programu. Pozdrawiam!
Majka.

Agata11

postów: 69

04.10.2016 12:55

Jeszcze chcę dodać, że Martha faktycznie przynudza tzn. gdera po swojemu ale tylko po to żeby wszyscy się dowiedzieli jaka to jest nieznośna ta robota w kuchni. Jak ciasto jest gotowe to od razu ją poraża prąd co to jej wyszło. Wprost nadziwić się nie może jaki to cud a wydawało się wcześniej, że to niemożliwe.
I po tym na koniec już się wie, że naknociła niemożliwie a i tak się znakomicie udało. No jak tak to nam też coś zawsze się uda kiedy tylko będziemy ją poprawiać po swojemu.

post edytowany 2 razy, ostatnio 04.10.2016 16:49

Agata11

postów: 69

04.10.2016 12:36

Prowadzący jest sympatycznym gościem tylko trochę dmie w siebie jaki to nadzwyczajnie zdolny. A mógłby skromnie udawać, że nic nie umie i wtedy wszyscy by się dowiedzieli o tym jak to łatwo jest zrobić sobie tort z mąki jaj itd. nawet jak się nie ma o tym w ogóle pojęcia. Tak sobie szast prast lekceważąco zamiast solidnie w szczegółach i po kolei w jednym ciągu. Dogadywanie oglądaczom, że też tak mogą sobie poszaleć jest prymitywne. Te filmiki są kolejnymi ujęciami z kamery i nie ma pewności czy gotowe ciasto było przyniesione czy faktycznie upiekło się na naszych oczach.
Każdy myśli, że tort to wyższa szkoła jazdy a tu proszę 3 ruchy i jest. Nawet tort gruszkowy nam wyjdzie. 2 gruszki podpalone gazem żeby się ładnie prezentowały i tort gotowy. A gdzie pomysł jak ten smakołyk w formie surowej gruszki podzielić na stole jak dzieciarnia czeka i oblizuje łyżeczki ? Chyba trzeba te gruszki najpierw zdjąć i odłożyć na bok po czym udawać, że kochane dzieci ta reszta też się nadaje do jedzenia.
Zazwyczaj art decor to się udaje na ścianie w kuchni.
A na stole to wystarczą zwykłe banały byle dekoracyjne.
I gdzie się kupuje ten gaz ? na stacji benzynowej ?

post edytowany 8 razy, ostatnio 01.02.2017 13:47

rzviro

postów: 212

03.10.2016 17:31

Program może i fajny, ciekawy, ale nie mogę znieść prowadzącego, tej formy prowadzenia, gadki. Dajcie kogoś "z życiem"! Jest tyle samo "akcji", co w ZUPIE - bida z nędzą... Martha ma w sobie więcej życia, a jest beznadziejna :/

post edytowany 1 raz, ostatnio 03.10.2016 17:35

onaR

postów: 1

03.10.2016 14:31

czekam na przepis na sernik cynamonowo- miodowy...ciekawe czy będzie w którymś z odcinków..

Browarek

postów: 1

25.09.2016 15:10

Witam serdecznie,
W odcinku chyba trzecim był robiony torcik z orzechami pistacjowymi czy można prosić o cały przepis, bo nie umiem go znaleźć.
Pozdrawiam

post edytowany 1 raz, ostatnio 25.09.2016 15:11

grazyna lukaszewicz

postów: 3

22.09.2016 17:45

Witam serdecznie Admin.
Fakt odc.3 nie 4 .Przepraszam.
Dziekuje za szybki odzew .
Tak wiem ,,najpierw zastanow sie dobrze a potem dzialaj ;)
Masz racje i klaniam sie w pas ze skrucha.Wychodzi na to,ze jestem nieuwazna ;)
Pozdrawiam mile.
Grazyna

21.09.2016 18:49

 

Witam. Na antenie mamy obecnie 3. odcinek Deserów Dekera. Na stronie są przepisy z odcinka 1 i 2. Przepisy z odcinka 3. wstawimy
do piątku. Pozdrawiam. Admin http://www.kuchniaplus.pl/program/program-tv/full/desery-dekera_45790

grazyna lukaszewicz

postów: 3

21.09.2016 11:29

Witam serdecznie.
Odnosnie do tytulu jest pytanko.
Wyszedl juz 4 odcinek.W kazdym omawianym przepisie Pan Deker uprzejmie informuje iz ow przepis znajduje sie na stronie inter.,Kuchnia Plus,
Widze tylko przepisy z odcinka 1-ego.
Jak to?Sami proponujecie a tu co ? Pustka...
Czy mozecie poprawic swoje bledy.
Przynajmniej nie wprowadzajcie widzow w blad . Uzupelnijcie luki .
Jest tego sporo ,dotyczy to wielu programow ,Desery Dekera, ,ABC Gotowania, czy tez ,Globe Cooker-kuchnia w pigolce,
Dziekuje i mam nadzieje ,ze cos sie zmieni ...Grazyna