Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Zdrowe koktajle >

Jarmużem ;)

Martaa, 21.08.2017 | czytaj dalej


internet a babcia >

Myślę, że da radę ;)

Martaa, 21.08.2017 | czytaj dalej


Śledź pod futrem >

To musi być naprawdę smaczne. Muszę wypróbować.

olgamala, 21.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1946, wpisów: 29732
najnowszy wpis: 21.08.2017 09:41

Mamy 26980 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Dania z zielonymi warzywami

sbankok

postów: 6

10.05.2017 01:03

Dla mnie podstawa w takim daniu to szpinak, buraczki i pomidory :-) Zresztą pomidory to nieodzowny element mojej diety, który towarzyszy mi od wielu lat. Jeszcze, gdy pracowałem w banku ing na przerwach zawsze zajadałem się tym warzywem. W plasterkach w kanapkach albo będące składnikiem surówki. Co więcej koledzy z ING Banku Śląskiego podłapali moje uzależnienie pomidorowe i również zaczęli spożywać częściej to czerwone warzywo. Korzystając z dużej ilości potasu i substancji antyrakowych, jakie ono dostarcza. Wiem, że to słuszny trend, ponieważ obecnie modne znów stały się produkty, które działają pro zdrowotnie.

Nie są naszpikowane chemią i substancjami konserwującymi. Do tego świeże warzywa i owoce zawierają ograniczone ilości cukru. W przeciwieństwie do tzw. fit batoników i podobnej żywności, która jest naszpikowana słodzikami i produktami wysoko przetworzonymi. Na szczęście w branży finansowej również rozumiane są potrzeby żywnościowe. ING Bank Śląski stanowi znów tutaj pozytywny przykład tego, że można połączyć działalność zarobkową ze sportem i zdrowym trybem życia. Opinie klientów na temat rachunku direct może są właśnie podrasowane zdrowym odżywianiem ;-) Jednak dosyć żartów bo tak jak w kuchni, również w finansach konieczne jest właściwe przygotowanie. Ja robiłem sobie rozeznanie za pomocą internetu. Nie tylko fora bankowe, były dla mnie ich źródłem. Również recenzje na temat konta w ING znalazłem na stronach o finansach oraz wielu ciekawych blogach. Dowiadując się z nich, iż np. tego, że oferta tej instytucji finansowej jest dość szeroka.

Pisząc to mam na myśli działania w ramach pozyskiwania klientów z trzech sektorów. Indywidualnych użytkowników, małych przedsiębiorców oraz dużych firm i korporacji. Zapytacie pewni o to jak bankowi udaje się połączyć te wszystkie 3 dziedziny? Otóż za sprawą szerokiej oferty, rozwiązań dedykowanych oraz jakości obsługi. Nie bez znaczenia jest tutaj także fakt, że Bank ING w dziedzinie sektora bankowości internetowej jest w krajowej czołówce od dłuższego czasu. Zdobywa przy okazji laury i wyróżnienia, o jakich, część tradycyjnych, przestarzałych podmiotów gospodarczych może tylko pomarzyć. Nie mam tutaj na myśli tylko starych pań w okienkach z mentalnością z czasów PRL. To szereg czynników, sprawiających, że klienci darzą dane konto osobiste zaufaniem.

Warto też wspomnieć o jakości obsługi petenta w oddziałach. Choć z placówek nie korzystam, na co dzień i robię to awaryjnie. To jednak byłem pozytywnie zaskoczony obsługą w punkcie stacjonarnym ING Banku Śląskiego. Podczas oczekiwania zaproponowano mi kawę albo herbatę. Przeproszono z to ze czekam oraz wykazano się dużą uprzejmością i życzliwością podczas załatwiania sprawy.

sbankok

postów: 6

17.01.2017 22:45

Dla mnie podstawa w takim daniu to szpinak, buraczki i pomidory :-)

grzybol

postów: 9

31.08.2015 11:01

dobry jest krem z cukinii z serem pleśniowym i makaron z pesto z bazylii lub pietruchy,bardzo zielony ;)

PizzeriaZuzola.pl

postów: 90

10.06.2015 14:51

A pizza? Moim zdaniem z zielonymi warzywami smakuje równie dobrze,zresztą u nas znajdziecie takie ciekawe kompozycje,zapraszamy na www.PizzeriaZuzola.pl

rzviro

postów: 212

26.05.2015 16:19

Berta napisała 25.05.2015 20:49:
U mnie przebojem jest szyszka. Czyli kurak (pierś) z podsmażonym szpinakiem, mozzarellą w cieście francuskim, uformowanym w kształt szyszki.
Zaciekawiło mnie to. Czy mogłabyś podać przepis i ( w miarę możliwości ) wrzucić fotkę?

Berta

postów: 3

25.05.2015 20:49

U mnie przebojem jest szyszka. Czyli kurak (pierś) z podsmażonym szpinakiem, mozzarellą w cieście francuskim, uformowanym w kształt szyszki.

gwiazd

postów: 8

25.05.2015 08:04

Zupa krem z zielonego groszku, zupa brokułowa. Jeśli chodzi o szpinak to do pizzy go dokładam, bo nie lubię smaku gotowanego szpinaku. W formie zapiekanej już jakoś smakuje :)

musli22

postów: 3

24.05.2015 20:10

Zupkę brokułową robię z przepisu na przepisy.ancymonki.pl Jest to bardzo proste i szybkie danie, w sam raz dla początkującego kucharza:)

post edytowany 1 raz, ostatnio 24.05.2015 20:12

SylwiaH

postów: 14

24.05.2015 15:59

Najczęściej robię makaron z kurczakiem serem i szpinakiem.

nanka

postów: 2

24.05.2015 12:06

Widze, że jesteś zorientowana w kuchni, ja dopiero zaczynam zabawę, od niedawna zaczęłam sama mieszkać i trzeba się zabrać za przyziemne sprawy takie jak np. gotowanie czy pieczenie w kuchni. Jednak bardzo mi zależy na zdrowych posiłkach i jeśli możesz to podaj mi przepisy lub źródła sprawdzone z jakich korzystasz, bede wdzieczna!

musli22

postów: 3

24.05.2015 11:23

U mnie dość tradycyjnie makaron albo naleśniki ze szpinakiem i zupa brokułowa. Robię też sałatkę z brokułów, pieczarek, jajek i zielonego groszku. A i jeszcze piekę rybkę z ziemniakami, cukinią i brokułami właśnie.

nanka

postów: 2

23.05.2015 18:48

Jakie są wasze typy dań z zielonymi warzywami? Szpinak, brokuły itp? Podzielicie się przepisami?